Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Τους «Πυρήνες» βλέπουν οι Αρχές πίσω από την έκρηξη στη ΓΓ Τύπου

Μεσαίας ισχύος ήταν σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από την Γενική Γραμματεία Τύπου στην συμβολή των οδών Αλ. Πάντου και Φραγκούδη στο Νέο Κόσμο.
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής «βλέπουν» τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» να κρύβεται πίσω από την επίθεση, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός παρουσιάζει ομοιότητες με αυτόν που είχε τοποθετηθεί στο προαύλιο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο ωρολογιακός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε μαύρο σακ βουαγιάζ και οι δράστες χρησιμοποίησαν «υψηλή εκρηκτική ύλη».
Μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δυο τηλεοπτικούς σταθμούς, η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο και έτσι από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Ωστόσο προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της ΓΓ Τύπου που έγινε η έκρηξη (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δυο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.
Στο σημείο παρέμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής.
Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε: «Κάποιοι θρασύδειλοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.»
Την επίθεση καταδίκασε και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ βουλευτής Νικόλαος Δένδιας: «Είναι πασιφανές ότι χρειάζεται συστράτευση του πολιτικού κόσμου και ολόκληρης της κοινωνίας κατά της τρομοκρατίας, όπως και εφαρμογή μέτρων σε αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε.
«Βολές» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ανησυχία για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών ή συμφερόντων στο εξωτερικό εκφράζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στο δελτίο προξενικών και ταξιδιωτικών πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα.
Το δελτίο ανανεώθηκε χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές και με λιγοστές προσθήκες στο τμήμα που αφορά την ασφάλεια.
Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι το σημείο εισόδου από το Νότο και την Ανατολή προς τις χώρες-μέλη της Συνθήκης Σένγκεν και διαθέτει μια μακρά ακτογραμμή και πολλά νησιά, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ξένοι τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Στο δελτίο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή και επισημαίνεται ότι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συχνάζουν τουρίστες.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template