Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Τους «Πυρήνες» βλέπουν οι Αρχές πίσω από την έκρηξη στη ΓΓ Τύπου

Μεσαίας ισχύος ήταν σύμφωνα με την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από την Γενική Γραμματεία Τύπου στην συμβολή των οδών Αλ. Πάντου και Φραγκούδη στο Νέο Κόσμο.
Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής «βλέπουν» τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» να κρύβεται πίσω από την επίθεση, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός παρουσιάζει ομοιότητες με αυτόν που είχε τοποθετηθεί στο προαύλιο της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο ωρολογιακός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε μαύρο σακ βουαγιάζ και οι δράστες χρησιμοποίησαν «υψηλή εκρηκτική ύλη».
Μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δυο τηλεοπτικούς σταθμούς, η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο και έτσι από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Ωστόσο προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της ΓΓ Τύπου που έγινε η έκρηξη (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δυο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.
Στο σημείο παρέμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής.
Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε: «Κάποιοι θρασύδειλοι επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.»
Την επίθεση καταδίκασε και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ βουλευτής Νικόλαος Δένδιας: «Είναι πασιφανές ότι χρειάζεται συστράτευση του πολιτικού κόσμου και ολόκληρης της κοινωνίας κατά της τρομοκρατίας, όπως και εφαρμογή μέτρων σε αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε.
«Βολές» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ανησυχία για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών ή συμφερόντων στο εξωτερικό εκφράζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στο δελτίο προξενικών και ταξιδιωτικών πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα.
Το δελτίο ανανεώθηκε χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές και με λιγοστές προσθήκες στο τμήμα που αφορά την ασφάλεια.
Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα είναι το σημείο εισόδου από το Νότο και την Ανατολή προς τις χώρες-μέλη της Συνθήκης Σένγκεν και διαθέτει μια μακρά ακτογραμμή και πολλά νησιά, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ξένοι τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Στο δελτίο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή και επισημαίνεται ότι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συχνάζουν τουρίστες.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template