Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Προσφυγή γονέων για την αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων απ' τα σχολεία

Αθήνα: Στον Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγαν τέσσερις γονείς με αίτημα την αφαίρεση των εικόνων από τα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους, ανοίγοντας και στη χώρα μας τη συζήτηση για το ακανθώδες ζήτημα της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων.
Όπως τονίζει στην «Καθημερινή» ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων στα ιταλικά σχολεία πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα.
Το επόμενο βήμα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι -εάν η ελληνική δικαιοσύνη δεν αποφανθεί υπέρ της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, καθώς και της κατάργησης της προσευχής και του εκκλησιασμού- είναι η προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε μία ακόμη προσφυγή προς τον Συνήγορο του Πολίτη σχετιζόμενη με την θρησκευτική ελευθερία. Αφορά σε μια μαθήτρια που υποχρεώθηκε μετά από δίχρονη απαλλαγή να παρακολουθήσει το μάθημα των Θρησκευτικών.
Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη προσδιορίζει ότι δεν υποχρεούνται κανένας μαθητής να παρακολουθεί το μάθημα των Θρησκευτικών. Ωστόσο, τον περασμένο Αύγουστο εκδόθηκε εγκύκλιος που απαλλάσσει μόνο ετερόδοξους και αλλόθρησκους μαθητές.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template