Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Μειώνονται οι προϋπολογισμοί έργων των Μεσογειακών Αγώνων

Μειώνονται οι προϋπολογισμοί έργων των Μεσογειακών Αγώνων, από 85 σε 50 εκ. ΕΥΡΩ * Νέο δημοσίευμα από «Το Βήμα» προκαλεί αναστάτωση * Καθησυχάζει (;) η γενική γραμματεία Αθλητισμού
Ετοιμάζουν το έδαφος με διαρροές «Πετσοκόβουν» τους Αγώνες!

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι αναφορές στον αθηναϊκό Τύπο σχετικά με το κόστος διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, τα οποία, δυστυχώς, δεν είναι θετικά. Χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» κάνει λόγο για συρρίκνωση του προϋπολογισμού των Αγώνων, από τα 86 εκ. ευρώ, στα 60 ή ακόμη και 50 εκ. ευρώ, προκαλώντας βέβαια αναστάτωση στη δημοτική Αρχή Βόλου.
Ρεπορτάζ με τίτλο «Συρρικνώνεται το κόστος διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων» δημοσιεύτηκε χθες στο «Βήμα», δημιουργώντας αναστάτωση στη δημοτική Αρχή Βόλου που υπέθεσε μία νέα εξέλιξη, χωρίς να έχει ενημερωθεί. Τελικά, έπειτα από επικοινωνία που είχε με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ο Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον προϋπολογισμό των έργων.
Εκείνο που επιβεβαίωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών, Φανή Κουτρουμπά, είναι ότι πράγματι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του κόστους των Αγώνων, όπως τονίστηκε, άλλωστε και στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Βόλο.
Το επίμαχο ρεπορτάζ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με το μικρότερο δυνατό κόστος και στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις θα διοργανωθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 στον Βόλο και στη Λάρισα. Οπως αποκάλυψε χθες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης μειώθηκε από τα 186 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά στα 60 εκατ. ευρώ, ενώ στην πορεία θα καταβληθεί προσπάθεια να πέσει στα 50 εκατ. ευρώ. Η απόφαση περιστολής των δαπανών έχει να κάνει όχι μόνο με την περικοπή του προϋπολογισμού της ΓΓΑ από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με το ότι σε ολόκληρη τη χώρα όλο και περισσότεροι δήμοι αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος συντήρησης νεόκτιστων αθλητικών εγκαταστάσεων».
Σημειώνεται εδώ, ότι ο αριθμός των 186 εκ. ευρώ δεν ισχύει, καθώς ο προϋπολογισμός των Μεσογειακών ανέρχεται σε 86 εκ. ευρώ.
Άμεσα με στελέχη της γγΑ επικοινώνησε ο Δήμαρχος Βόλου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι καμία περικοπή δεν έχει γίνει στον προϋπολογισμό κατασκευής των έργων. Ωστόσο, ο κ. Αλ. Βούλγαρης, παραδέχτηκε πως γίνονται συζητήσεις ώστε να μην εξαντληθεί τελικά ο προϋπολογισμός.
«Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι θα μειωθεί τελικά ο προϋπολογισμός δεδομένου ότι τα τελικά ποσά που θα καταβληθούν για το Κωπηλατοδρόμιο και το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο θα είναι μικρότερα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να μην κατασκευαστεί τελικά στη Λάρισα το γήπεδο χαντμπολ, αλλά το άθλημα να γίνει στην Καρδίτσα», είπε ο κ. Βούλγαρης.
«Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στους προϋπολογισμούς των έργων που θα κατασκευαστούν και θα τα διεκδικήσουμε, όπως προβλέπεται από τον φάκελο διεκδίκησης. Παρ' όλα αυτά, θα επανεξεταστούν οι προϋπολογισμοί, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής», πρόσθεσε ο Δήμαρχος, ξεκαθαρίζοντας κι ο ίδιος ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των Αγώνων είναι 86,5 εκατομμύρια ευρώ, κι όχι 186 εκ. ευρώ, όπως ανέφερε η εφημερίδα.
Ανάλογες οι δηλώσεις και της διευθύνουσας συμβούλου της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων, Φανής Κουτρουμπά, η οποία επίσης επικοινώνησε με το αρμόδιο υπουργείο. Αφορά μόνο τα έργα, πιθανότατα το Κωπηλατοδρόμιο, το Ιστιοπλοϊκό και το γήπεδο χαντμπολ, οι προϋπολογισμοί των οποίων θα μειωθούν στα πλαίσια των εκπτώσεων που γίνονται από τους διαγωνισμός, όμως τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.
«Όλα είναι υπό συζήτηση και διαπραγμάτευση», κατέληξε η κ. Κουτρουμπά.
Η ίδια σημείωσε πως πολλά θα κριθούν και από την επίσκεψη των εκπροσώπων της ΔΕΜΑ, στις 25 Ιανουαρίου στην Αθήνα, η οποία ενδεχομένως να επισκεφτεί το Βόλο και τη Λάρισα.
Κατερίνα Λαμπρονίκου
Από την εφημρίδα Νέος Τύπος

buzz it!

1 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη on 14 Ιανουαρίου 2010 - 9:41 π.μ. είπε...

Είναι σκάνδαλο τόσο ο ίδιος ο προϋπολογισμός όσο και πολοί όροι διεξαγωγής και δημιουργίας των υποδομών. Χαίρομαι που τέθηκαν όλα σε νέα βάση.

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template