Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Δήμος Πτελεού: Ο Δήμαρχος είπε ναι στον Καλλικράτη, αλλά το δημοτικό συμβούλιο είπε ομόφωνα όχι!

Ομόφωνη απόφαση ο Δήμος Πτελεού να παραμείνει μόνος του και να μην συνενωθεί με άλλον ΟΤΑ έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο προκαλώντας την αμηχανία του δημάρχου Πανταζή Παπαστεργίου, ο οποίος είχε εισηγηθεί τη συνένωση με άλλους και δη μεγαλύτερους δήμους ώστε να δημιουργηθεί ένας μεγάλος και ισχυρός δήμος στη νοτιοδυτική Μαγνησία με δυνατότητες εξασφάλισης πόρων και δυναμική.
Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο δήμαρχος Σούρπης Κων/νος Καραγκιόζογλου, καθώς ήδη το δημοτικό συμβούλιο Σούρπης είχε λάβει ομόφωνη απόφαση για συνένωση με το Δήμο Πτελεού αρκετούς μήνες πριν εξαγγελθεί το σχέδιο Καλλικράτης.
«Κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και κάνουμε λαϊκισμό αν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε έτσι να επιβιώσουμε» επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου ο οποίος υπενθύμισε ότι και πριν ενάμιση χρόνο το δημοτικό συμβούλιο είχε λάβει παρόμοια απόφαση. «Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πού οδηγούνται τα πράγματα και πώς είναι καλύτερα να πορευτούμε για όλους» τόνισε.
Την άποψη του δημάρχου στήριξε και ο κ. Χατζηπλής της μίας εκ των δύο μειοψηφιών όμως στην τελική ψηφοφορία και κάτω από την πίεση και των δημοτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ζητούσαν ο δήμος να παλέψει και να διεκδικήσει να είναι μόνος του, ελήφθη η ομόφωνη απόφαση να πορευτούν μόνοι τους, αφού όμως προηγηθεί δημοψήφισμα όπως πρότεινε η παράταξη του κου Παπαδογιάννη.
Από την πλευρά του ο κ. Καραγκιόζογλου επισήμανε ότι ο Δήμος Σούρπης θεωρεί ότι η συνένωσή του με το Δήμο Πτελεού θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη δημιουργία ενός μεγάλου δήμου με κοινά χαρακτηριστικά ενώ υπενθύμισε ότι ήδη οι δύο δήμοι μέσω διαδημοτικών συνεργασιών διαχειρίζονται τα θέματα της ύδρευσης και των απορριμμάτων.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template