Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Έτοιμοι για το μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες της Καρδίτσας

Με την συμμετοχή αρκετών εκπροσώπων αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της ΤΕΔΚ η προγραμματισμένη οργανωτική σύσκεψη της Ε.Ο.Α.Σ.Κ. για την καλύτερη προετοιμάσια της μεγάλης κινητοποίησης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
Στην εισήγησή του ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν στα χωριά τα ενημερωτικά κλιμάκια της Ομοσπονδίας. Όπως είπε, οι αγρότες δείχνουν σημαντική διάθεση για συμμετοχή στον αγώνα, όμως χρειάζεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξει έντονη δραστηριότητα όλων των εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων, προκειμένου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί να ενισχύσουν δυναμικά την κοινή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων.
Ο κ. Μπούτας πρότεινε και συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι, την Δευτέρα 10.30-11.00 π.μ. να γίνει προσυγκέντρωση αγροτών και τρακτέρστην Ιτέα, να συγκροτηθεί η Επιτροπή Αγώνα με την συμμετοχή ενός εκπροσώπου από κάθε αγροτικό σύλλογο και στη συνέχεια να δημιουργηθεί πομπή η οποία θα κατευθυνθεί στην Εθνική Οδό, στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, όπου και θα στηθεί μπλόκο.
Σε πρώτη φάση τα τρακτέρ θα παραταχθούν στις πλευρές της Εθνικής Οδού και στην πορεία της κινητοποίησης θα αποφασιστεί η μορφή που θα πάρει ο αγώνας.
Ο κ. Μπούτας θεώρησε αναγκαία την δημιουργία πανό με συγκεκριμένα συνθήματα που θα περνούν στον κόσμο τα κεντρικά μηνύματα των κινητοποιήσεων.
Όπως τόνισε τα αιτήματα έχουν ανακοινωθεί και δημοσιευτεί στον τύπο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο η αιχμή του δόρατος θα είναι η άμεση απαίτηση των αγροτών για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους.
Να σημειωθεί οτι σε δεκάδες χωριά του κάμπου, οι αγρότες έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες τους και δείχνουν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μεγάλο μπλόκο στην Νίκαια.
Επίσης μέσα στον αγώνα εντείνονται και οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος με σύσταση και επαναδραστηριοποίηση των αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template