Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τιμά τρεις γνωστές δημιουργούς

Τρεις από τις πιο γνωστές Θεσσαλές δημιουργούς τιμά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε λαμπρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις επτά το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» στο Βόλο.
Πρόκειται για τις κυρίες Λένα Γουργιώτη από τη Λάρισα, Μηλίτσα Καραθάνου από το Βόλο και Μαρούλα Κλιάφα από τα Τρίκαλα, που θα τιμηθούν με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Οι τρεις τιμώμενες ζουν και δημιουργούν στις θεσσαλικές πρωτεύουσες με αναγνωρισμένη αξία του έργου τους στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, της μουσειολογίας, της τέχνης και της παιδαγωγικής, τομείς που καλλιεργεί η λειτουργία του Παιδαγωγικού τμήματος.
Ο τιμητικός τίτλος θα απονεμηθεί ως αναγνώριση του ως τώρα έργου των τιμωμένων, αλλά και με έντονο αντιπροσωπευτικό και συμβολικό χαρακτήρα της δημιουργικότητας των Θεσσαλών διανοητών στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης του πανεπιστημιακού ιδρύματος με την τοπική κοινωνία.
Στην τελετή θα προηγηθεί προσφώνηση του πρύτανη του ιδρύματος Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη. Θα ακολουθήσει κατά το πρωτόκολλο ο «έπαινος», δηλ. ομιλία για το έργο και την προσωπικότητα των τιμωμένων, από τον Καθηγητή Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης και Τοπικής Ιστορίας κ. Χαράλαμπο Χαρίτο, που είχε και την πρωτοβουλία για την ανακήρυξη. Στη συνέχεια θα αναγνωσθούν η Εισήγηση, το Ψήφισμα και η Αναγόρευση από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αναπλ. καθηγητή κ. Χρήστο Γκόβαρη. Ο ίδιος ακολούθως θα επιδώσει το Ψήφισμα, το Δίπλωμα και το Διάσημο του Τμήματος στις τρεις επίτιμες διδάκτορες.
Η τελετή θα κλείσει με ομιλίες των κ.κ. Γουργιώτη, Καραθάνου και Κλιάφα για τη συμβολή τους στη θεσσαλογνωσία.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template