Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή της μητέρας του Αλέξη, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου Βερτζίν Τσαλικιάν, απέστειλε μέσω του δικηγόρου της, επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, με την οποία καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα σε δίκη των δύο ειδικών φρουρών, που φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου της και ζητάει να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας στις 20 Ιανουαρίου 2010.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων αναφέρει στην επιστολή της:
«Υπό την ιδιότητα της πολιτικώς ενάγουσας στην υπόθεση της δολοφονίας του υιού μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θέτω υπό την κρίση σας τα ακόλουθα σφάλματα και παραλείψεις της μέχρι τούδε διαδικασίας, τα οποία χωρίς να θέλω να αποδώσω σε κανέναν πρόθεση συγκάλυψης, αντικειμενικά παρεμποδίζουν την ανακάλυψη της αλήθειας και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, δημιουργούν δε προϋποθέσεις προνομιακής μεταχείρισης των κατηγορουμένων. Ειδικότερα:
1. Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρισαν εσφαλμένα τον δόλο του πρώτου κατηγορουμένου Επ. Κορκονέα ως ενδεχόμενο, καίτοι ήταν άμεσος δόλος πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο.
2. Τόσο η ανάκριση όσο και τα βουλεύματα δεν ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί επιπροσθέτως και απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον κατά ενός ακόμη προσώπου του μαθητή Ν. Ρ., ο οποίος κατέθεσε ότι ο Επ. Κορκονέας «πυροβόλησε προς το μέρος του» (ας μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν δύο πυροβολισμοί).
3. Ουδόλως αναζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η δεύτερη βολίδα που έριξε ο Επ. Κορκονέας.
4. Η δίκη μεταφέρθηκε στην Άμφισσα χωρίς μάλιστα να αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η επιλογή της Άμφισσας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, αφού:
5. Δεν κλητεύτηκαν από τον Εισαγγελέα ουσιώδεις μάρτυρες.
6. Δεν αναζητήθηκε ο υπηρεσιακός φάκελος των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές καταδίκες και να εκτιμηθεί η προσωπικότητα αυτών».
Ήδη η επιστολή διαβιβάστηκε από τον Τέντε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template