Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Χρυσοθήρες άνοιξαν τούνελ δέκα μέτρων!

Η κατάρρευση του οδοστρώματος, στην οδό Αίαντος το μεσημέρι, στην περιοχή Σαμπάναγα του Δήμου Αισωνίας, αποκάλυψε ότι κάποιοι «καλά διαβασμένοι» αποδόθηκαν στο κυνήγι του θησαυρού και για το σκοπό αυτό είχαν σκάψει σήραγγα, κάτω από το δρόμο και σε μήκος περίπου οκτώ μέτρων, ώστε να φτάσουν στη «λεία» τους, που θεωρείται ότι βρισκόταν στις ρίζες ενός αιωνόβιου πλατανιού.
Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει και χρησιμοποιούσαν ένα κοντέινερ, σε διπλανό περιφραγμένο οικόπεδο, όπου φαίνεται ότι τοποθετούσαν το χώμα που έβγαζαν, για να σκάψουν τη σήραγγα…
Μάλιστα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το οικόπεδο είχε μισθώσει Αλβανός υπήκοος, ο οποίος τοποθέτησε το κοντέινερ σ’ αυτό και οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στον εντοπισμό του.
Όλα έγιναν αργά το μεσημέρι, όταν από το δρόμο επιχείρησε να περάσει ένα μεγάλο φορτηγό, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το οδόστρωμα.
Επί τόπου πήγε χειριστής με «τσαπάκι» του Δήμου Αισωνίας, που ενημερώθηκε από τους περίοικους, για να αποκαταστήσει προσωρινά το κατεστραμμένο οδόστρωμα, αλλά τόσο ο χειριστής, όσο και οι περίοικοι αντίκρυσαν με έκπληξη την άσφαλτο να υποχωρεί και να αποκαλύπτεται μια σήραγγα μήκους περίπου οκτώ μέτρων (όσο είναι το οδόστρωμα), που κατέληγε σε ένα παλιό κομμένο πλατάνι, έξω από τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Σαμπάναγα.
Τούνελ κάτω από το δρόμο…
Στο σημείο που υποχώρησε ο δρόμος, πήγε ο δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας, ο σύμβουλος Βας. Καραλής και άλλα στελέχη του δήμου, ενώ ειδοποιήθηκαν τόσο η Αστυνομία, όσο και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, καθώς η περιοχή παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Ο δήμαρχος Αισωνίας Δημήτρης Καντόλας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι δράστες μάλλον δεν πρόλαβαν να βρουν τον θησαυρό ή ό,τι άλλο πολύτιμο έψαχναν.
Όπως έλεγαν περιοίκοι που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, φαίνεται ότι αυτοί που έσκαψαν τη σήραγγα αναζητούσαν θησαυρό ή κάτι πολύτιμο, ενώ είναι άγνωστο αν τελικά κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους, ή το τυχαίο αυτό γεγονός απέτρεψε τα σχέδιά τους.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τη μια άκρη του κοντέινερ που βρισκόταν δίπλα στο δρόμο, ξεκινούσε ένα βαθύ αυλάκι, που φαίνεται αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά και κατέληγε στο τούνελ κάτω από το δρόμο.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το κοντέινερ τοποθετήθηκε στο οικόπεδο από τον περασμένο Μάιο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι γινόταν, καθώς οι δράστες φαίνεται ότι «δούλευαν» τη νύχτα, για να μην τους αντιληφθεί κάποιος περαστικός ή κάτοικος της περιοχής.
Σκάψιμο για μήνες …
Πάντως η όλη δουλειά φαίνεται να ήταν προετοιμασμένη πολύ καλά και το σκάψιμο να διήρκεσε αρκετούς μήνες, καθώς το σκάψιμο γινόταν πολύ κοντά σε σπίτια και δίπλα από έναν δρόμο που παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση, καθώς συνδέει το Βόλο με το Διμήνι.
Όσον αφορά στα υλικά στήριξης του τούνελ, χρησιμοποιήθηκαν, τόσο καδρόνια, μήκους περίπου 80 εκατοστών, όσο και σακιά γεμάτα με χώμα. Πάντως, τα ξύλα, που με την υποχώρηση του δρόμου βγήκαν στην επιφάνεια, δείχνουν ότι ήταν σχεδόν καινούργια, γεγονός που δείχνει την «ηλικία» της σήραγγας, που φαίνεται να ήταν μερικών μηνών.
Ο δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι εδώ και μερικές ημέρες οι δράστες προσπάθησαν να απομακρύνουν από το οικόπεδο το κοντέινερ για να το αδειάσουν, αλλά απέτυχαν, διότι προφανώς ήταν πολύ βαρύ το χώμα που περιέχει για να το σηκώσει ο γερανός.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι άγνωστοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους και επισήμανε ότι το λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Αρχαιολογία και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που κάνει και την προανάκριση.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template