Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βουλή!

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 χθες το βράδυ έξω από το κτήριο της Βουλής, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει την περιοχή και να διακόψει την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 19:45.
Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός (μάλλον ωρολογιακός) είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από παρτέρι, στη συμβολή της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και της Λ. Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.
Θραύσματα της έκρηξης σκορπίστηκαν και στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ αποκλεισμένοι παρέμειναν μέχρι αργά χθες το βράδυ οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.
Επιτόπου βρέθηκαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας βλέπουν πίσω από την επίθεση τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη επίθεση σε χώρο της Βουλής, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.
Την ώρα της έκρηξης συνεδρίαζε στη Βουλή ο ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Χρ. Παπουτσής σε δηλώσεις του είπε ότι πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της Δημοκρατίας!
Ο τρομοκράτης ήταν πολύ συγκεκριμένος!
Στις 07.45 άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή υπάρχουν εγκατεστημένες υπερσύγχρονες κάμερες, οι οποίες κατέγραψαν όχι μόνο την έκρηξη αλλά και την τοποθέτηση της βόμβας από τον τρομοκράτη!
Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως η βόμβα πυροδοτήθηκε με ωρολογιακό μηχανισμό, ενώ ο τρομοκράτης που τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία ήταν πολύ συγκεκριμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον προαύλιο χώρο της Βουλής και πιο συγκεκριμένα σε πράσινο κάδο απορριμμάτων». Η ακρίβεια της προειδοποίησης ερμηνεύεται ως προσπάθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης για αποφυγή θυμάτων.
Έσπασαν τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου, αφού το ωστικό κύμα φαίνεται ότι κατευθύνθηκε προς το κτήριο της Βουλής και όχι προς το δρόμο.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template