Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Βουλή!

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 χθες το βράδυ έξω από το κτήριο της Βουλής, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει την περιοχή και να διακόψει την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 19:45.
Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές ακόμα και εντός του Κοινοβουλίου.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός (μάλλον ωρολογιακός) είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από παρτέρι, στη συμβολή της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας και της Λ. Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.
Θραύσματα της έκρηξης σκορπίστηκαν και στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ αποκλεισμένοι παρέμειναν μέχρι αργά χθες το βράδυ οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.
Επιτόπου βρέθηκαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας βλέπουν πίσω από την επίθεση τη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη επίθεση σε χώρο της Βουλής, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.
Την ώρα της έκρηξης συνεδρίαζε στη Βουλή ο ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Χρ. Παπουτσής σε δηλώσεις του είπε ότι πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της Δημοκρατίας!
Ο τρομοκράτης ήταν πολύ συγκεκριμένος!
Στις 07.45 άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή υπάρχουν εγκατεστημένες υπερσύγχρονες κάμερες, οι οποίες κατέγραψαν όχι μόνο την έκρηξη αλλά και την τοποθέτηση της βόμβας από τον τρομοκράτη!
Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως η βόμβα πυροδοτήθηκε με ωρολογιακό μηχανισμό, ενώ ο τρομοκράτης που τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία ήταν πολύ συγκεκριμένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον προαύλιο χώρο της Βουλής και πιο συγκεκριμένα σε πράσινο κάδο απορριμμάτων». Η ακρίβεια της προειδοποίησης ερμηνεύεται ως προσπάθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης για αποφυγή θυμάτων.
Έσπασαν τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου, αφού το ωστικό κύμα φαίνεται ότι κατευθύνθηκε προς το κτήριο της Βουλής και όχι προς το δρόμο.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template