Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Πήραν φωτιά οι τιμές καυσίμων στα πρατήρια του Βόλου

Αύξηση της τάξης των 0,50 - 0,60 ευρώ σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στην τιμή της αμόλυβδης αλλά και του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να έχουν κόψει τις παραγγελίες και οι οδηγοί να προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, γεμίζοντας το ρεζερβουάρ με μόλις 10 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων Ν. Μαγνησίας κ. Άγγελο Τσα-βέ η τιμή της αμόλυβδης ξεκινά από 1.09 ευρώ και φτάνει έως και το 1.109 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως υπάρχει αύξηση 0,50 ευρώ από τις προηγούμενες ημέρες.
Το ίδιο συμβαίνει όμως και με το πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου κυμαίνεται από 0,61 έως 0,62 ευρώ και η αύξηση που σημειώθηκε είναι ίση με αυτή της αμόλυβδης.
«Οι παραγγελίες σε πετρέλαιο θέρμανσης έχουν πέσει κι ο κόσμος προσπαθεί να τη βγάλει οικονομικά με το κλιματιστικό ή με όσο απόθεμα έχει στον καυστήρα του. Από την άλλη οι οδηγοί έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να φουλάρουν το ρεζερβουάρ και βάζουν 10, το πολύ 20 ευρώ βενζίνη», σχολίασε ο κ. Τσαβές.
Η άνοδος αυτή των τιμών συνδέεται με την άνοδο στις τιμές των καυσίμων σε διεθνές επίπεδο, αλλά και με την αλλαγή ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου.
Όμως πρόβλημα δεν έχουν μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τα πρατήρια βενζίνης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβές «αυτή τη στιγμή στο Βόλο πωλούνται δυο- τρία βενζινάδικα, ενώ τα υπόλοιπα είναι στο χείλος του γκρεμού». Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί οι πρατηριούχοι πρέπει να προπληρώνουν τα καύσιμα που διακινούν, τη στιγμή που η κίνηση είναι πεσμένη και τα φέσια των πελατών εξακολουθούν να παραμένουν ανεξόφλητα.
«Δεν ξέρω πού ακόμη θα φτάσουμε. Η κρίση μάς χτύπησε εμάς πρώτους, αφού όταν ο άλλος δεν έχει λεφτά, λέει κόβω τις βόλτες. Άρα μειώνω τις εξόδους και τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβές.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template