Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

10 ελιές από τον Βόλο, στο Δήμο του Newham για τους Ολυμπιακούς αγώνες.


Τη δική του ξεχωριστή παρουσία στην τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, επιδιώκει ο Δήμος Βόλου φυτεύοντας ελιές στον ολυμπιακό δήμο του Newham.
Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Newham κ. Robin Wales, ο δήμαρχος Βόλου, ανακοινώνει την πρόθεσή του να δωρίσει στην πόλη αυτή της Μεγάλης Βρετανίας, δέκα ελαιόδεντρα, ως μήνυμα του πολιτισμού της ελιάς.
Η επιστολή του κ. Βούλγαρη πέρασε από περιπέτειες, καθώς αρχικά είχε σταλεί στο Δήμαρχο του Λονδίνου, κ. Boris Jahnson, ο οποίος τη γύρισε πίσω, καθώς όπως γνωστοποίησε το Newham θεωρείται ολυμπιακός Δήμος.
Τελικά, η επιστολή βρήκε τον τελικό και σωστό της αποδέκτη, τον κ. Robin Whales, στον οποίο και γίνεται η πρόταση από την πλευρά του Δήμου Βόλου.
Ο κ. Βούλγαρης, στην επιστολή του, αναφέρεται στη διαχρονική σχέση της ελιάς με την Ελλάδα.
«Η σχέση των Ελλήνων με την ελιά είναι καθοριστική, στη διάρκεια χιλιετιών, με τεράστια σημασία για την οικονομία, τη διατροφή, την υγεία αλλά και την σύνδεσή της με την λατρεία, την τέχνη, τον αθλητισμό, και την αναγωγή της σε πολυδιάστατο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού και, κυρίως, σύμβολο ειρήνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια, ο κ. Αλ. Βούλγαρης, αναφέρεται στην σχέση της Μαγνησίας με την ελιά, κάνει σχετική αναφορά στην μυθολογία, αλλά και στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Θέση στην επιστολή του κατέχει και η Αργώ και το εγχείρημα του ταξιδιού της, ώστε να καταστεί αξιόπλοη.
Ο Δήμαρχος Βόλου, ενημερώνει τελικά, τον Δήμαρχο του Νewham πως προτίθεται, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ιδιοκτητών ελαιοτριβείων της Μαγνησίας, να δωρίσει σε μία συμβολική κίνηση, στο Δήμο αυτό, δέκα ελαιόδεντρα. «Με τον τρόπο αυτό επιθυμούμε να σας μεταδώσουμε το μήνυμα του πολιτισμού της ελιάς και να σας ευχηθούμε ολόθερμα να έχετε μία μοναδική επιτυχία στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει:
«Εάν θεωρείτε την πρότασή μας υλοποιήσιμη, περιμένουμε την άποψή σας για να υποδειχτεί το σημείο φύτευσης. Πάντως η ιδανική περίοδος φύτευσης είναι ο μήνας Οκτώβριος 2009, σε ημερομηνία, που βεβαίως εσείς θα ορίσετε. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε ότι θα δοθεί η δυνατότητα για γνωριμία και επαφή μεταξύ των πόλεών μας και ενδεχομένως να εξεταστεί οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Ολυμπιακής πόλης του Newham και της Μεσογειακής πόλης του Βόλου».
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template