Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

10 ελιές από τον Βόλο, στο Δήμο του Newham για τους Ολυμπιακούς αγώνες.


Τη δική του ξεχωριστή παρουσία στην τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, επιδιώκει ο Δήμος Βόλου φυτεύοντας ελιές στον ολυμπιακό δήμο του Newham.
Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Newham κ. Robin Wales, ο δήμαρχος Βόλου, ανακοινώνει την πρόθεσή του να δωρίσει στην πόλη αυτή της Μεγάλης Βρετανίας, δέκα ελαιόδεντρα, ως μήνυμα του πολιτισμού της ελιάς.
Η επιστολή του κ. Βούλγαρη πέρασε από περιπέτειες, καθώς αρχικά είχε σταλεί στο Δήμαρχο του Λονδίνου, κ. Boris Jahnson, ο οποίος τη γύρισε πίσω, καθώς όπως γνωστοποίησε το Newham θεωρείται ολυμπιακός Δήμος.
Τελικά, η επιστολή βρήκε τον τελικό και σωστό της αποδέκτη, τον κ. Robin Whales, στον οποίο και γίνεται η πρόταση από την πλευρά του Δήμου Βόλου.
Ο κ. Βούλγαρης, στην επιστολή του, αναφέρεται στη διαχρονική σχέση της ελιάς με την Ελλάδα.
«Η σχέση των Ελλήνων με την ελιά είναι καθοριστική, στη διάρκεια χιλιετιών, με τεράστια σημασία για την οικονομία, τη διατροφή, την υγεία αλλά και την σύνδεσή της με την λατρεία, την τέχνη, τον αθλητισμό, και την αναγωγή της σε πολυδιάστατο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού και, κυρίως, σύμβολο ειρήνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια, ο κ. Αλ. Βούλγαρης, αναφέρεται στην σχέση της Μαγνησίας με την ελιά, κάνει σχετική αναφορά στην μυθολογία, αλλά και στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Θέση στην επιστολή του κατέχει και η Αργώ και το εγχείρημα του ταξιδιού της, ώστε να καταστεί αξιόπλοη.
Ο Δήμαρχος Βόλου, ενημερώνει τελικά, τον Δήμαρχο του Νewham πως προτίθεται, σε συνεργασία με τον Σύλλογο ιδιοκτητών ελαιοτριβείων της Μαγνησίας, να δωρίσει σε μία συμβολική κίνηση, στο Δήμο αυτό, δέκα ελαιόδεντρα. «Με τον τρόπο αυτό επιθυμούμε να σας μεταδώσουμε το μήνυμα του πολιτισμού της ελιάς και να σας ευχηθούμε ολόθερμα να έχετε μία μοναδική επιτυχία στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει:
«Εάν θεωρείτε την πρότασή μας υλοποιήσιμη, περιμένουμε την άποψή σας για να υποδειχτεί το σημείο φύτευσης. Πάντως η ιδανική περίοδος φύτευσης είναι ο μήνας Οκτώβριος 2009, σε ημερομηνία, που βεβαίως εσείς θα ορίσετε. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε ότι θα δοθεί η δυνατότητα για γνωριμία και επαφή μεταξύ των πόλεών μας και ενδεχομένως να εξεταστεί οποιαδήποτε πιθανή μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Ολυμπιακής πόλης του Newham και της Μεσογειακής πόλης του Βόλου».
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template