Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Νέο καραβάνι μεταναστών στην Μαγνησία

"Προνόμιο" των Ουκρανών φαίνεται ότι είναι η παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στη χώρα μας, ωστόσο για άλλη μια φορά η τύχη δεν τους «χαμογέλασε», καθώς συνελήφθησαν από περιπολικό του Λιμεναρχείου Βόλου, στις Νηές, χθές τη νύχτα, έστω κι αν είχαν προλάβει να αποβιβάσουν 37 λαθρομετανάστες, που τους παρέλαβε άλλος δουλέμπορος με κλειστό φορτηγό αυτοκίνητο.
Οι τρεις δουλέμποροι, ηλικίας 31, και 44 χρονών (ο ένας από τους οποίους μάλιστα είναι χειρουργός γιατρός στην Ουκρανία!), συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που έκαναν περιπολία στη θαλάσσια περιοχή στις Νηές Σούρπης.
Οι λιμενικοί εντόπισαν το σκάφος των δουλεμπόρων (ένα ιστιοφόρο μήκους 11 μέτρων σε καλή κατάσταση) να πλέει με σβηστά τα φώτα και με σημαία Αυστρίας.
Το σκάφος είχε προλάβει και αποβίβασε τους 37 λαθρομετανάστες, ενώ οι τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με το σκάφος τους, στο λιμάνι του Βόλου, δεν ομολογούσαν μέχρι αργά το μεσημέρι ότι ήταν οι δουλέμποροι.

Τους αναγνώρισαν
Τελικά, με την άφιξη οδικώς, των 37 μεταναστών, στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Νομαρχίας, (μερικοί μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Βόλου, για να δώσουν κατάθεση) αναγνώρισαν τους δουλέμπορους, που τους είχαν μεταφέρει με το σκάφος τους από την Τουρκία.
Μετά τη μαρτυρία, το Λιμεναρχείο Βόλου στοιχειοθέτησε κατηγορία σε βάρος των αλλοδαπών, που κατηγορούνται για διευκόλυνση και παράνομη είσοδο στη χώρα λαθρομεταναστών, σε βαθμό κακουργήματος και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Στις 9 χθες το πρωί, το Λιμεναρχείο ειδοποίησε την Αστυνομία και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ότι εντόπισε λαθρομετανάστες σε ακτή της Σούρπης, που προφανώς αποβίβασε σκάφος στην περιοχή.
Μισή ώρα αργότερα, η Αστυνομία, εντόπισε στην περιοχή της Σούρπης και παρακολουθούσε ένα κλειστό φορτηγό (Ford Transit) που θεωρήθηκε ύποπτο. Η παρακολούθηση της Αστυνομίας κράτησε για μια ώρα περίπου και κοντά στην Στυλίδα, έγινε μπλόκο στο όχημα, αλλά ο οδηγός πρόλαβε να διαφύγει.
Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο φορτηγάκι βρισκόταν 37 λαθρομετανάστες (31 άνδρες και έξι γυναίκες), από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές και τοπ Πακιστάν. Μάλιστα οι μετανάστες, που ήταν στοιβαγμένοι στο φορτηγάκι είχαν δεμένα τα χέρια, αλλά και τα μάτια τους, για να μην αναγνωρίσουν τον δουλέμπορο που τους παρέλαβε από τη Σούρπη!
Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν οδικώς στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στης Νομαρχίας στις 12.15 χθες το μεσημέρι, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε πιο οργανωμένο κέντρο υποδοχής μεταναστών.
Από την πρώτη εξέταση που έγινε από γιατρό, μια εγκυμονούσα γυναίκα και δύο ακόμη άνθρωποι, αντιμετώπιζαν πρόβλημα ασιτίας.
Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, οι λαθρομετανάστες πλήρωσαν 5.500 ως 6.000 $, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Πέμπτο περιστατικό
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Χαράλαμπο Τσαμπάζη, το χθεσινό ήταν το πέμπτο περιστατικό αποβίβασης μεταναστών στις ακτές της Μαγνησίας, ενώ αναμένονται και άλλα, καθώς, όπως διηγούνται οι ίδιοι, υπάρχουν πολλοί ακόμη άνθρωποι που περιμένουν στα παράλια της Τουρκίας για να μεταφερθούν παράνομα στη χώρα μας.
Την προετοιμασία του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών ανέλαβαν και πάλι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template