Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Αναστολή εξόφλησης λογαριασμών ζητά το ΕΚΒ, για τους εργαζόμενους της ΚΑΝΑΚΗΣ


Αίτημα αναστολής εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ για τους απλήρωτους από τον περασμένο Μάιο εργαζομένους της εταιρίας «ΚΑΝΑΚΗΣ», υπέβαλε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Αλέκο Βούλγαρη και τους διευθυντές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ Βόλου κ.κ. Παν. Παπακωνσταντίνου και Γ. Αλαμανιώτη αντίστοιχα.

Όπως υπογραμμίζεται στο κάθε αίτημα του ΕΚΒ, που υποβάλλεται για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας προς τους απλήρωτους εργαζομένους της παραπάνω επιχείρησης, λόγω αυτής της κατάστασης οι οικογένειές τους όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζουν έντονο οικονομικό πρόβλημα και οι ίδιοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Με το αίτημα του ΕΚΒ ζητείται η αναστολή της εξόφλησης των λογαριασμών για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα που ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και οι διευθυντές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ Βόλου θα εκτιμήσουν, ενώ με την πεποίθηση ότι εκ μέρους τους θα υπάρξει θετική ανταπόκριση, επισημαίνεται η ανάγκη άσκησης κοινωνικής πολιτικής από τις Επιχειρήσεις και Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας.

Διακήρυξη
Στο μεταξύ, με αφορμή την πρόσφατα πραγματοποιηθείσα σύσκεψη των Σωματείων Μετάλλου, σε διακήρυξη που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Βόλου, τονίζει ότι με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και θα πρωτοστατεί για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλειάς τους οι εργαζόμενοι.

Τους καλεί ωστόσο αρωγούς στις προσπάθειές του και ενωμένους, επισημαίνοντας ότι είναι το μοναδικό όπλο τους στο οποίο μπορούν να υπολογίζουν και να φοβούνται αφερέγγυοι εργοδότες.Παράλληλα προειδοποιεί για δυναμικές αντιδράσεις .
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template