Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλη η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα της Μαγνησίας


Με σύμμαχο τον καλό καιρό προσήλθαν από τις 7 χθες το πρωί οι ψηφοφόροι στα 343 εκλογικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ενώ η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα. Μοναδική παραφωνία η απουσία εφορευτικών επιτροπών σε αρκετά εκλογικά κέντρα η οποία ωστόσο δεν εμπόδισε στο να εξελιχτεί ομαλά η διαδικασία.
Η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεκριμένες εκλογές ήταν μεγάλη όπως φάνηκε στα εκλογικά τμήματα όπου προσέρχονταν για να ψηφίσουν και δεν θύμιζε σε τίποτα την εικόνα των Ευρωεκλογών. Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων έχει να κάνει με το γεγονός ότι από την Τρίτη έως και την Παρασκευή εκδίδονταν στην ΑΔΜ 40 δελτία αστυνομικής ταυτότητας ημερησίως, ενώ το Σάββατο εκδόθηκαν 20 και χθες μόνο τρεις.
Επιπλέον αυξημένα ήταν τα δρομολόγια από Αθήνα προς Βόλο, αφού κάποιοι επέλεξαν να έρθουν να ψηφίσουν τον τόπο τους ενώ αυξημένη ήταν και η κίνηση στο Λιμάνι.
Σε τοπικό επίπεδο είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η διαδικασία της ψηφοφορίας να εξελιχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Για ακόμη μια φορά όμως έγινε αισθητή η απουσία εφορευτικών επιτροπών σε αρκετά εκλογικά κέντρα η οποία ωστόσο δεν εμπόδισε στο να εξελιχτεί ομαλά η διαδικασία.
Μάλιστα στα εκλογικά τμήματα της Νέας Ιωνίας τα ψηφοδέλτια που έπρεπε να δίνουν στους ψηφοφόρους τα μέλη εφορευτικών επιτροπών τα έδιναν εκπρόσωποι των κομμάτων. Αυτό πάντως δεν εμπόδισε την ομαλή ροή αφού μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχε ψηφίσει το 1/3 του εκλογικού σώματος.
Επίσης σε ένα εκλογικό τμήμα ενημερώθηκε δημότης ότι είναι μέλος εφορευτικής επιτροπής την ώρα που πήγε να ψηφίσει.
Ένα ακόμη πρόβλημα που λύθηκε σημειώθηκε στο εκλογικό τμήμα στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου όταν ο υποψήφιος βουλευτής των οικολόγων κ. Τάκης Κολώνιας πήγε τα ψηφοδέλτια για τους ετεροδημότες αλλά η δικαστική αντιπρόσωπος δεν τα έκανε δεκτά τονίζοντας ότι μόνο υπάλληλος της ΝΑΜ θα μπορούσε να τα μεταφέρει. Ο κ. Κολώνιας μετέβη στη ΝΑΜ και συνοδεία υπαλλήλου επέστρεψε στο εκλογικό τμήμα όπου έγιναν δεκτά τα ψηφοδέλτια.
 Nα σημειωθεί ότι οι 541 ετεροδημότες ψήφισαν σε έξι εκλογικά τμήματα, στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στη Μαγνησία. Αντίστοιχη διαδικασία ίσχυσε και για τους 1.171 Μαγνησιώτες που ψήφισαν ως ετεροδημότες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Επίσης, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους υπήρξε μικρή καθυστέρηση έναρξης της εκλογικής διαδικασίας σε 2-3 σχολικά κτίρια, όπως στον Άγιο Γεώργιο.
 Ο έφορος, αντιεισαγγελέας Εφετών Χανίων κ. Βασ. Τσιανάκας πραγματοποίησε γύρω στις 12 το μεσημέρι δειγματοληπτικό έλεγχο σε εκλογικά τμήματα και όπως ανέφερε η ψηφοφορία ήταν ομαλότατη αφού διεξήχθη ήσυχα και χωρίς διενέξεις και πρόσθεσε πως η ροή ήταν πολύ καλή αφού μέχρι το μεσημέρι κυμάνθηκε στο 50%-55%. Ο κ. Τσιανάκας επιβεβαίωσε ότι παρατηρήθηκε έλλειψη μελών των εφορευτικών επιτροπών, αφού όπως εξήγησε υπήρξε και εκλογικό τμήμα χωρίς κανένα μέλος εφορευτικής επιτροπής. Αντιθέτως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν κανονικά στις θέσεις τους.
Εν τω μεταξύ χθες σε επιφυλακή ήταν και οι Δήμοι Βόλου και Νέας Ιωνίας όσον αφορά τη λειτουργία του Δημοτολογίου και των Διοικητικών Υπηρεσιών, ώστε σε περίπτωση προβλήματος να αντιμετωπιζόταν έγκαιρα. Οι υπηρεσίες των Δήμων παρέμειναν ανοιχτές μέχρι και το τέλος της ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των ψήφων.
Τρ. Δ. Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template