Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ: Στο σκοτάδι παραμένει το πόρισμα των Ορκωτών

Άγνωστο εξακολουθεί να παραμένει το περιεχόμενο του πορίσματος των Ορκωτών Λογιστών για το Κοιμητήριο. Παρ’ όλο που εδώ και μία εβδομάδα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί και συνταχθεί, η διοίκηση ακόμη δεν έχει λάβει γνώση για το περιεχόμενό του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, επιβεβαιώνεται ότι το έλλειμμα ανέρχεται σε 170.000 ευρώ.
Δέκα μήνες έχουν περάσει από τότε που έγινε η πρώτη καταγγελία για το έλλειμμα στο Διαδημοτικό Σύνδεσμο Κοιμητηρίου και ακόμη η κοινή γνώμη δεν έχει ενημερωθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία αυτή κι αν ναι, για το ύψος του ποσού που αφορά. Κατά τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Στάμο, το έλλειμμα υπάρχει και ανέρχεται σε 170.000 ευρώ. Το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών, φαίνεται πως επιβεβαιώνει την εκτίμηση αυτή, και, μάλιστα, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, είναι καταπέλτης για την προηγούμενη Διοίκηση.
Τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι λογιστές και το πόρισμα που έχουν συντάξει, αναμένεται να το καταθέσουν απ' ευθείας στην Εισαγγελία του Βόλου, δίχως να ενημερώσουν τη Διοίκηση του Συνδέσμου για το περιεχόμενό του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Στάμος.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, δηλώνει ότι θ' αναλάβει δράση ο ίδιος, για να ξεκαθαρίσει μία και καλή το θέμα: «Έχω υποχρέωση να ενημερώσω δύο δημοτικά συμβούλια (Βόλου και Νέας Ιωνίας) αλλά και τους πολίτες. Δεν μπορεί να σέρνεται περισσότερο το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου, ο κ. Γ. Στάμος από την αρχή της διοίκησής του στο Κοιμητήριο, είχε ζητήσει από τον τέως πρόεδρο κ. Θαν. Κουντουρά να του παράσχει όλα τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα, σχετικά με το οικονομικό «δούναι και λαβείν» στη διάρκεια της θητείας του. «Περίμενα να έχω ενημέρωση από τους Ορκωτούς Λογιστές, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Έχω κάποια στοιχεία και θα ζητήσω, εάν χρειαστεί επιπλέον διευκρινήσεις. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μία συγκεκριμένη και σαφής απάντηση για το θέμα αυτό στην τοπική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Στάμος.
Κατερίνα Λαμπρονίκου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template