Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις των βουλευτών της Μαγνησίας

Πλήρης ανατροπή και στη Μαγνησία του πολιτικού σκηνικού εκτιμούν ότι υπήρξε ο Κ. Καρτάλης και η Ροδούλα Ζήση όμως η τελευταία πιστεύει ότι η ποσοστιαία διαφορά που υπολείπεται του πανελλαδικού αποτελέσματος πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά.
Για «γερό χαστούκι που δεν το περίμενε η Ν.Δ. » έκανε λόγο ο πρώτος βουλευτής σε σταυρούς στη Μαγνησία για έκτη φορά Θανάσης Νάκος, κάνοντας έκκληση για ηρεμία και ψυχραιμία.
Το γεγονός ότι το ΚΚΕ «άντεξε και πανελλαδικά αλλά και τοπικά» και παραμένει τρίτο κόμμα σχολίασε ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος ενώ ο Παύλος Μαρκάκης που εξελέγη με τον ΛΑ.Ο.Σ. χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι το κόμμα του κατάφερε να πάρει μία έδρα σε πενταεδρική περιφέρεια.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

« Το αποτέλεσμα δείχνει πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και στη Μαγνησία, όχι μόνο επειδή από μείον έξι μονάδες διαφορά από τη Ν.Δ. κερδίσαμε συν πέντε, αλλά έχουμε και 3000 νέους ψήφους στο ΠΑΣΟΚ, όπως και την καλύτερη παρουσία του κόμματος σε αγροτικές περιοχές που παλιά αντιμετώπιζε πρόβλημα» επισήμανε ο Κ. Καρτάλης. Επίσης εκτίμησε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη συσπείρωση κάτι που θα βοηθήσει και στις επόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Επισήμανε ότι οι πολίτες με την επιλογή τους, έδειξαν να θέλουν να υλοποιηθούν συγκεκριμένα προγράμματα και πολιτικές κι όχι γενικές τοποθετήσεις στο παρελθόν. Παρατήρησε όμως ότι «η κατανομή των εδρών δείχνει αδυναμία του τρέχοντος εκλογικού νόμου γιατί λειτουργεί πολύ με τη μετάθεση εδρών αδικώντας κάποιες περιοχές όπου τα κόμματα αποκτούν μεγαλύτερα ποσοστά. Υπενθύμισε τέλος ότι ο Γ. Παπανδρέουν έχει δεσμευτεί ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα είναι από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ.
Ν’ ΑΝΑΛΥΘΕΙ Η ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Ροδούλα Ζήση θεωρεί ότι υπάρχει πραγματική ανατροπή και στη Μαγνησία που εντάσσεται στη γενικότερη ανατροπή που έγινε στον πολιτικό χάρτη της χώρας. «Αυτό δείχνει την ανάγκη για αλλαγή του μοντέλου του παραγωγικού της χώρας, του κοινωνικού κράτους, και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στη Μαγνησία υπάρχει μια ποσοστιαία διαφορά η οποία υπολείπεται του συνολικού αποτελέσματος που πρέπει ν’ αναλυθεί προσεκτικά και με πολλές πρώτες και δεύτερες αναγνώσεις. Η ανάλυση αφορά και στους τοπικούς θεσμούς, την εύρυθμη ή όχι λειτουργία τους, στα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά τους. Οι εξειδικεύσεις θα γίνουν ούτως η άλλως. Σήμερα όμως υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός με την είσοδο του ΛΑΟΣ από τη Μαγνησία στη Βουλή και τους τριγμούς της κεντροδεξιάς στο Νομό».
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ

Ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του Νομού για έκτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση, Θανάσης Νάκος, επισημαίνει ότι η μεγάλη διαφορά που πήρε το ΠΑΣΟΚ ήταν «μεγάλο χαστούκι για τη Ν.Δ. που δεν το περίμενε».
Τόνισε ότι το κόμμα του θα πρέπει να προχωρήσει στην ανασυγκρότησή του, «να εκλέξουμε νέο αρχηγό, με ηρεμία και με κριτήριο την ενότητα. Τον Καραμανλή για πολλά θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανείς αλλά ποτέ για θέματα ηθικής τάξης και ακεραιότητας. Πήρε το βάρος της ήττας πάνω του κι αποφάσισε ως εγγυητής της ενότητας να οδηγήσει το κόμμα στο έκτακτο συνέδριο». Τόνισε ότι τα σενάρια για το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός φέρουν κι αυτά μερίδιο ευθύνης για την ήττα.
«Κάνω έκκληση για ψυχραιμία για να δούμε πώς θα κινηθούμε στο μέλλον. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Φάγαμε ένα πολύ δυνατό χαστούκι, κανείς δεν περίμενε ότι η διαφορά θα ήταν τόσο μεγάλη, ο καθένας έχει μερίδιο σε αυτό. Όμως το αποτέλεσμα μπορεί να μας ενδυναμώσει αλλά και να μας ενώσει».
ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΤΕΞΕ

Ο Απόστολος Νάνος από την πλευρά του επισήμανε ότι το ΚΚΕ άντεξε στη Μαγνησία όπως και σε όλη την Ελλάδα, παρά τη μικρή πτώση. «Όπως ξέρετε, στόχος τους ήταν να μας πετάξουν από την τρίτη θέση. Η αντοχή όμως του κόμματος και ο γενικότερος ρόλος του στα διλήμματα και στις φοβίες και τους εκβιασμούς, δείχνει την ικανότητά του, τη σωστή γραμμή του και την ετοιμότητα να είναι στην πρώτη γραμμή από σήμερα. Επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε υπογραμμίσει, ότι η απήχηση του ΚΚΕ είναι πολύ μεγαλύτερη από τις ψήφους που παίρνει στην κάλπη. Και η αντοχή και δυναμική του θα φανεί ακόμη περισσότερο στα επόμενα χρόνια. Είμαστε το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει την κυρίαρχη στρατηγική που υλοποιείται μέσω της εναλλαγής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Τέλος επισήμανε ότι από τη θέση του πλέον θα παλέψει για να επιλυθούν τα οξυμένα προβλήματα της Μαγνησίας.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πολύ μεγάλη επιτυχία να εκλεγεί βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Μαγνησία χαρακτήρισε την εκλογή του ο Παύλος Μαρκάκης, που δικαιώθηκε στην επιλογή του να «αφήσει» το κόμμα της Ν.Δ. που τον βοήθησε ν’ αναδειχθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, και να πολιτευτεί με το ΛΑ.Ο.Σ. «Από τις εκλογές του 2007 ο ΛΑ.Ο.Σ, πέτυχε άνοδο οι ψήφοι μας αυξήθηκαν και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο το κόμμα πέτυχε μεγαλύτερο ποσοστό από τις ευρωεκλογές. Βγάλαμε δύο έδρες στη Θεσσαλία και μάλιστα η μία του Βόλου ήταν η 11η σε πανελλαδικό επίπεδο, αν και σε μία πενταεδρική περιφέρεια. Η δουλειά που έγινε ήταν πολύ μεγάλη. Και ο ΛΑ.Ο.Σ θα μπορούσε να έχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ψήφων αν δεν υπήρχε η πόλωση. Και κακώς η Ν.Δ. εκτιμούσε ότι θα είχε διαρροή προς το ΛΑ.ΟΣ. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι που έφυγαν πήγαν στο ΠΑΣΟΚ κι αυτό ήταν κάτι που προεκλογικά εκτιμούσε ο πρόεδρός μας ο Γ. Καρατζαφέρης». Ο κ. Μαρκάκης εκτίμησε ότι η Ν.Δ. θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα μέχρι να παγιωθεί ο νέος αρχηγός και μέχρι τότε το βάρος της αντιπολίτευσης στη βουλή πέφτει στις πλάτες του ΛΑ.Ο.Σ. «Ήταν καθαρή η νίκη του Γ. Παπανδρέου και κανείς δεν την αμφισβητεί αλλά ο ΛΑΟΣ θα είναι εδώ για να πείσει ότι μπορεί να σταθεί και μάλιστα στις επόμενες εκλογές θα σημειώσει και καλύτερα αποτελέσματα» τόνισε.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template