Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Διονύσης Λεϊμονής, ένας φιλόλογος, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός από τον Βόλο


Ο Διονύσης Λεϊμονής, γεννήθηκε σε μια κωμόπολη τη Αιτωλοακαρνανίας, το Αιτωλικό. 
Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών ιστοριών. 
Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. 
Σήμερα ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου, είναι παντρεμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων. 
Τον Ιανουάριο του 2005 το διήγημά του "Ζωή απ’ τα χαλάσματα" απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών. 
"Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ" είναι η πρώτη εκδοτική του προσπάθεια,(έκδοση της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Συνεργασίας Νέων λογοτεχνών) και σήμερα επανεκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο «Παππάς», ενώ πολλά έργα του είναι υπό έκδοση. 
Toν Απρίλη του 2009 κυκλοφορεί το νεανικό του μυθιστόρημα με τίτλο «Το μυστικό της Δαγκάνας» από το Πολιτιστικό ΄Ιδρυμα της Τραπέζης Κύπρου. 
Το καλοκαίρι του 2009  κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ακρίτας» το μυθιστόρημα του «Χαμένο ταίρι» που αναφέρεται στη Μικρασία. 
΄Εχει λάβει επίσης διακρίσεις για διηγήματα αλλά και ποιήματά του. Ασχολείται με τη συγγραφή και την αρθογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής «Μιλάμε για το βιβλίο» από το Ράδιο 1 στο Βόλο.

 1. 1ο βραβείο στον Γ΄ Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών κατά το έτος 2004 με το έργο «Ζωή απ’ τα χαλάσματα»
 2. Τιμητικό δίπλωμα από την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών κατά τη διάρκεια των 21ων λογοτεχνικών αγώνων Δελφών το 2006 με το ποίημα «Οι ναυαγοί»
 3. Το ωδείο Φουντούλη απένειμε τιμητικό έπαινο για στίχους προς μελοποίηση στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό στιχουργικής
 4. 3ο βραβείο στον Δ΄Πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος που διοργάνωσε ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών για το ποίημα «Ωδή στην Πόλη»
 5. ΄Επαινο από το Σύλλογο Λόγου-Τέχνης και Ελληνικού πολιτισμού της Βαυαρίας κατά τον 4ο διαγωνισμό με θέμα «Ελλάδα, χώρα του φωτός» για το ποίημα  «Θριαμβική πορεία»
 6. 3ο βραβείο στον Διαγωνισμό Ποίησε, ΄Αρθρου, δοκιμίου που διοργάνωσε το περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ και ο όμιλος Ζαλώνη για το 2006 με θέμα «ΑΙΓΑΙΟ» στην κατηγορία «Ποιήματα σχετικά με τη θάλασσα» με το ποίημα «Θαλασσόδαρτο πάθος»
 7. 3ο βραβείο στα Σικελιανά 2006 π[ου διοργάνωσε το «Καφενείο των Ιδεών» στην κατηγορία «διήγημα» με το έργο: «Ο φτερωτός διάβολος»
 8. Βράβευση του μυθιστορήματος «Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» και τον εκδοτικό οργανισμό «Ξάστερον»(Μάρτης 2007)
 9. 2ο Βραβείο από τον Ελληνοαυστραλιανό σύλλογο για το ποίημά του «Αποκεχωρηκότες και μη» Νοέμβρης 2007 
 10. ΄Επαινο από  την Πανελλήνια ΄Eνωση Λογοτεχνών το Δεκέμβρη του 2007 για τη νουβέλα του «Στα αλώνια της αγάπης» 
 11. 2ο Βραβείο από  την Πανελλήνια ΄Ενωση Λογοτεχνών  το Δεκέμβρη του 2007 για το παραμύθι του: «Θάμα κι αντίθαμα» 
 12. Α΄ Βραβείο  για το μυθιστόρημα «Το μυστικό  της Δαγκάνας» τον Μάρτη του  2008 από τον Κυπριακό Σύνδεσμο  παιδικού και νεανικού βιβλίου 
 13. Το Α’ βραβείο  στην ποίηση για το ποίημά  του «Ανθρώπινος Τύμβος», τον  Μάιο του 2008 από τον ΕΣΠΑΙΡΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ) 
 14. Β΄ Έπαινο από τους Βιβλιόφιλους ΄Εδεσσας για το διήγημά του «www.kalesate-plhrosate-teloiasate. Com, το Φλεβάρη του 2009. 
 15. ΄ΕΠΑΙΝΟς από το Φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» τον Ιούνη του 2009 για το παιδικό του μυθιστόρημα «Στο περιγιάλι του Αρίωνα»
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973694826 και 6981856680


Από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο 10 με 11.30 το πρωί μεταδίδεται από το Ράδιο 1 του Βόλου(102,5 Fm) η ραδιοφωνική εκπομπή "Μιλάμε για το βιβλίο". 
Την εκπομπή παρουσιάζει ο φιλόλογος Διονύσης Λεϊμονής σε μια προσπάθεια να γνωρίσουμε καλά βιβλία και να μιλήσουμε γι’ αυτά στον ραδιοφωνικό αέρα ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες. 
Με την εκπομπή αυτή επιχειρούμε να ανοίξουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους ακροατές που αγαπάνε το βιβλίο στην περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδας, αφού η εκπομπή μεταδίδεται και μέσω ιντερνετ όπου υπάρχει δίκτυο (www.magnesianews.gr – πατώντας στο σύνδεσμο «ακούστε ζωντανά Ράδιο 1). 
Στην εκπομπή μιλούν καταξιωμένοι συγγραφείς που προσφέρουν βιβλία στους ακροατές του Ράδιο 1.
Επικοινωνήστε μαζί μας να μιλήσουμε για το βιβλίο που αγαπάμε.
Αν είστε συγγραφείς προβάλλετε τη δουλειά σας μιλώντας ζωντανά με τηλεφωνική παρέμβαση
Αν είστε αναγνώστες ενημερωθείτε για τις νέες κυκλοφορίες, προτείνετε και σχολιάστε…
Τηλέφωνο εκπομπής: 24210-62024
Email επικοινωνίας με το κύριο Λεϊμονή: leimont@gmail.com

Υ.Γ. Επειδή το συγκεκριμένο post μπορεί να θεωρηθεί διαφημιστικό, διευκρινίζω ότι, όλα όσα αναφέρονται παραπάνω, μου τα έστειλε με e-mail ο κ. Δ. Λεϊμονής και αφιλοκερδώς σας τα παρουσιάζω.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
  follow me on Twitter

  Αξίζει να τα δείτε...

  Οι φίλοι μου στο Sync.gr

  ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template