Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Όμιλος ''ΕΝΚΛΩ'': Ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων


Με τελεσίγραφα και απειλές πως αν δεν αποδεχθούν τις απολύσεις θα κλείσουν όλα τα εργοστάσια, η «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (ΕΝΚΛΩ) συνεχίζει να εκβιάζει τους εργαζόμενους του Ομίλου. Χτες έγινε γνωστό ότι από τα εργοστάσια σε Νάουσα και Πέλλα θα φύγουν 98 εργαζόμενοι, ανεβάζοντας στους 360 όσους η διοίκηση ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο και χωρίς κανείς να γνωρίζει πού θα σταματήσει. Σήμερα στον όμιλο απέμειναν να εργάζονται 833 εργαζόμενοι.
Απαντώντας στις ραγδαίες εξελίξεις με τις οποίες οι εργάτες του Ομίλου βρίσκονται αντιμέτωποι και αναδεικνύοντας ότι κάθε λεπτό που περνά είναι πολύτιμο για την οργάνωση του αγώνα, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ) καλεί σήμερα τους εργάτες απ' τη μονάδα της ΕΝΚΛΩ που είναι στην πόλη σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στόχος ο σχεδιασμός του αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, κόντρα σε όσους ταυτίζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών και των εργαζομένων. Με ανακοίνωσή του το ΕΚΝ, καλεί τους εργαζόμενους στα εργοστάσιο της ΕΝΚΛΩ να μην αποδεχθούν τις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, να απορρίψουν τα μέτρα κοροϊδίας κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Κάθε μέρα νέες απολύσεις
Χτες, ο διευθυντής του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε στους εργαζόμενους πως μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να απολυθούν οι 50. Η αποζημίωση που θα τους δώσει είναι μισθοί 6 μηνών ενώ τα δεδουλευμένα που τους οφείλει για τους τελευταίους 7 μήνες θα τους τα εξοφλήσει όταν θα έχει τη δυνατότητα, είπε. Για όσους απομείνουν στη δουλειά, τα δεδουλευμένα θα καταβληθούν όταν θα έχει ρευστό η εταιρεία, συμπλήρωσε.
Χτες, οι εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ στο εργοστάσιο του Εβρου, που σχεδιάζεται να κλείσει, διαδήλωσαν μαζικά στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που είχε καθοριστεί η διαβούλευση για τις ομαδικές απολύσεις. Απαίτησαν να μην κλείσει το εργοστάσιο, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Καθορίστηκε νέα συνάντηση για την επόμενη Τετάρτη.
«Η διοίκηση της "ΕΝ.ΚΛΩ.", αφού χρησιμοποίησε τους εργαζόμενους για πάνω από 10 μήνες, με στημένες κινητοποιήσεις και αφού εξασφάλισε πάνω από 30 εκ. ευρώ, με κρατική εγγύηση, τώρα προχωρά σε όλα τα εργοστάσια την εφαρμογή του "επιχειρησιακού σχεδίου", που προβλέπει: κλείσιμο εργοστασίων και απολύσεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΝ.
Μεταξύ άλλων καλεί τους εργάτες να βγάλουν συμπεράσματα για τους εχθρούς και τους φίλους τους, τονίζοντας πως «ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, σχεδιάζει να εγκλωβίσει και πάλι τις αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων αποπροσανατολίζοντάς τους με το πλασάρισμα των προγραμμάτων - "παγίδα" της μερικής απασχόλησης για μικρό χρονικό διάστημα».
Από τον Ριζοσπάστη

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template