Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

«Παγώνει» η πρόσθετη διδακτική στήριξη


Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε Γυμνάσια και Λύκεια, μιας και η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
Ο Γενικός Διευθυντής Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Κουτρουμάνος, με εντολή της νέας υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, καλεί τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, αλλά και να διακοπούν όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι διαδικασίες υλοποίησης.
Από την στιγμή που τα τμήματα στα περισσότερα σχολεία είχαν δημιουργηθεί, οι μαθητές ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι καθηγητές κυρίως οι ωρομίσθιοι- περίμεναν την ειδοποίηση από μέρα σε μέρα να πάνε στα σχολεία για να πιάσουν δουλειά, έρχεται αυτή η απόφαση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να ανατρέψει τα πάντα στο σχεδιασμό, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.
Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που επιλέγουν να βοηθηθούν σε βασικά μαθήματα, στα οποία θα κληθούν να διαγωνιστούν στο τέλος της Γ΄ Λυκείου, προέρχονται από φτωχές οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των εξόδων της φοίτησης σε φροντιστήριο ή των ιδιαίτερων μαθημάτων και γι' αυτό επιλέγουν τα ολιγομελή τμήματα της ΠΔΣ.
Επίσης στο πρόγραμμα διδάσκουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι ωρομίσθιοι, που οι περισσότεροι έχουν όρεξη για δουλειά και θέλουν να συγκεντρώσουν μόρια που θα τους δώσουν την ευκαιρία, σε συνδυασμό με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να διοριστούν σε κάποιο σχολείο.
Η απόφαση αυτή της υπουργού θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην λειτουργία του θεσμού, αφού η καθυστέρηση που προκαλείται θα έχει ως αποτέλεσμα ένας αριθμός μαθητών, μη μπορώντας να περιμένει άλλο, αφού άλλωστε βρισκόμαστε ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, να καταφύγει στα φροντιστήρια.
Σε διαφορετική περίπτωση τα παιδιά θα μείνουν πολύ πίσω στην αφομοίωση της ύλης, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που έχουν ξεκινήσει την ύλη ένα μήνα πριν και έτσι δεν θα τους δοθούν ίσιες ευκαιρίες στη διεκδίκηση μιας θέσης στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επιπλέον διευθυντές Λυκείων έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι καθυστερεί η έναρξη της ΠΔΣ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να τμήματα να ξεκινούν από το Σεπτέμβριο.
Ερώτημα όμως αποτελεί το σκεπτικό αυτής της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας που δεν διευκρινίζει για ποιο λόγο παγώνει η έναρξη της ΠΔΣ.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εύλογα διαβλέπουν σκοπιμότητα προώθησης «ημετέρων στην κατάρτιση των πινάκων των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν, ενδεχομένως σε αντικατάσταση άλλων, που ανήκαν στο προηγούμενο «καθεστώς»
Γιώργος Στεργίου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

1 σχόλια:

ntebis on 9 Οκτωβρίου 2009 - 3:29 μ.μ. είπε...

τι στο διαολο!!! ελεος εχθες ετοιμαζομουνα να παω και πηγαινωκαι μου λενε οτι ηρθε εγκυκλιος! ηρθε και η καθηγητρια και εφυγε μετα!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template