Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Προκλητική παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο μεγάλο κεφάλαιο


Για προκλητική παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο μεγάλο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, κατηγορεί ο υπεύθυνος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Γιάννης Μπασκόζος, τον πρώην υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ζητά επιπλέον από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου την κατάργηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και την επαναφορά στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο του εκλεγμένου ΔΣ, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργεί με διορισμένη διοίκηση.

Η δήλωση του κ. Μπασκόζου:

«Λίγο πριν αποχωρήσει ο κ Αβραμόπουλος από το υπουργείο Υγείας φρόντισε, με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, να αφήσει το στίγμα της πολιτικής της Ν.Δ. σε όφελος πάντα των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.

Με το υπ’ αριθμόν 180 Προεδρικό διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στο 210/2/10/09 φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης, επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από ιδιωτικές εταιρείες χωρίς να απαιτείται η συμμετοχή γιατρών ή οδοντιάτρων στη μετοχική σύνθεσή τους.

Η προκλητική παράδοση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) στο μεγάλο κερδοσκοπικό κεφάλαιο αποτελεί καταστροφικό πλήγμα για την προοπτική της δημόσιας υγείας αλλά και για το μέλλον των μικρών ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.

Συνδυαζόμενη η προκλητική αυτή ενέργεια με την εξίσου απαράδεκτη απόφαση για συνέχιση της ανωμαλίας στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) με εκ νέου διορισμό της δοτής διοίκησης αποδεικνύει τη σημασία που έχει η αποκατάσταση της νομιμότητας στον ΠΙΣ με την επάνοδο του εκλεγμένου ΔΣ.

Καλούμε τη νέα υπουργό Υγείας να καταργήσει άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα και να προχωρήσει σε διαβούλευση με τα εκλεγμένα όργανα των γιατρών αλλά και με τους άλλους κοινωνικούς φορείς.

Η δογματικά νεοφιλελεύθερη λογική της παράδοσης των πάντων στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων πρέπει να ανακοπεί και να ηττηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα κατέθεσε τις προγραμματικές του θέσεις για ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι οποίες βρίσκονται στον αντίποδα των συμφερόντων που έρχεται να εξυπηρετήσει το Π.Δ. του κ. Αβραμόπουλου.

Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα κριθεί από τις πράξεις και τα έργα σε αυτούς τους τομείς».
Ολόκληρο το άρθρο του κ. Μπασκόζου στην TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template