Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Μαθήματα ποδοσφαίρου σε......σχολική αίθουσα!


Σε σχολική αίθουσα διδάσκονται ποδόσφαιρο, μαθητές των τμημάτων διευκόλυνσης του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Βόλου, διότι ο Δήμος δεν τους παραχωρεί το γήπεδο Νεάπολης, για να μη χαλάσουν τον χλοοτάπητα…

Το υπουργείο Παιδείας, εξάλλου, δεν έχει δώσει ακόμη έγκριση για την διεξαγωγή του διαγωνισμού μεταφοράς των μαθητών στους χώρους προπόνησης και την υποχρέωση αυτή έχουν αναλάβει οι γονείς τους, επιβαρύνοντας έτσι και τον προϋπολογισμό τους αλλά και το χρόνο τους.

Όσον αφορά στο χώρο προπόνησης των τμημάτων ποδοσφαίρου των παιδιών των δύο σχολείων, φυσική τους έδρα είναι το γήπεδο της Νεάπολης που είναι απέναντι από το σχολείο, αλλά κάθε χρόνο οι καθηγητές και οι γονείς ψάχνουν για γήπεδο, παρακαλώντας και πιέζοντας πότε το Δήμο, πότε κάποιο άλλο αθλητικό σωματείο, ενώ τις περισσότερες φορές οι προπονήσεις γίνονται σε ξηρό γήπεδο.

Οι προπονήσεις γίνονται από τις 7:30 έως τις 9 το πρωί τρεις φορές την εβδομάδα. Ο δήμος Βόλου επικαλείται τις ανάγκες όλων των αθλητικών σωματείων που ζητούν το γήπεδο αλλά και τις σημαντικές εργασίες που έγιναν στο γήπεδο, μεταξύ αυτών και στον χλοοτάπητα και δεν το παραχωρεί για την άθληση των παιδιών που έχουν μάλιστα διακριθεί δύο χρονιές σε πανελλήνια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, καθώς κατατάχθηκαν στις έξη πρώτες θέσεις…

«Μας παραχωρούν το γήπεδο συνήθως μετά το Πάσχα, τότε που τελειώνουν οι προπονήσεις, γιατί μέχρι τότε λέει λόγω των βροχών δεν κάνει να πατιέται το γρασίδι. Μα θα μπορούσαμε να παίζουμε τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο που αρχίζουν οι βροχές», τόνισε προπονητής των παιδιών, συμπληρώνοντας οι γυμναστές και στα δύο σχολεία ήταν φέτος στις θέσεις τους από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η Διεύθυνση
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος Β’θμιας Εκπαίδευσης Νίκος Παπαχρήστος, ανέφερε ότι για τα άλλα αθλήματα δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς για το μπάσκετ τα παιδιά του Γυμνασίου χρησιμοποιούν το γήπεδο μπάσκετ στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου ενώ του Λυκείου το Κλειστό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναμένει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας για τη διενέργεια του διαγωνισμού για την μεταφορά των 120 μαθητών των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης στους χώρους διεξαγωγής των προπονήσεων.

Για την ώρα τα παιδιά μεταφέρουν οι γονείς τους με δικά τους έξοδα και με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον ελεύθερο ή μη χρόνο τους.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template