Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Θρίλερ η έδρα της Αριστεράς στην Μαγνησία


Σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχτηκε η κατανομή της πέμπτης έδρας στο Νομό Μαγνησίας.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ΚΚΕ χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα, προκειμένου να κατοχυρώσει την έδρα στη Μαγνησία με ποσοστό 8,79%, αφού μέχρι εκείνη την ώρα η έδρα άλλαζε χέρια και έδειχνε να πηγαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στα επιτελεία των δύο κομμάτων επικρατούσε αγωνία. Στην Αντωνοπούλου που βρίσκονται τα γραφεία του ΚΚΕ η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο, κανείς ωστόσο δημοσίως δεν έκανε κανένα σχόλιο, παραπέμποντας στα τελικά αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ στη Μαγνησία κατέγραψε μείωση των δυνάμεών του κατά 0,57%. Συγκέντρωσε 11.321 ψηφοδέλτια και εκλέγεται βουλευτής ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ και επικεφαλής της ΝΑΣ Απόστολος Νάνος με 5.503 ψηφοδέλτια.
Το 2007 αντίστοιχα το ΚΚΕ είχε συγκεντρώσει ποσοστό 9,36% και 12.638 ψηφοδέλτια.
Αντίστοιχα ο Νίκος Γκατζής το 2007 είχε τιμηθεί με 6.297 ψηφοδέλτια, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο, αφού έχει καταγραφεί στο παρελθόν μία ευρύτερη αποδοχή στο πρόσωπο του κουμουνιστή πρώην Βουλευτή από λαϊκές δυνάμεις εκτός ΚΚΕ και η μη συμμετοχή του φαίνεται ότι «στοίχισε» σε ψήφους τοπικά.

Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Ιάσονος μέχρι και τις 3.30 τα ξημερώματα υποψήφιοι και στελέχη των συνιστωσών περίμεναν με υπομονή να δούνε πώς θα εξελιχθούν «τα παιχνίδια» του εκλογικού νόμου.

Για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» η πρωτοπορία της γνωστής Βολιώτισσας δικηγόρου Μαρίνας Χορδάκη- Ανδρίτσου δεν ήταν έκπληξη, αφού για πρώτη φορά είναι αλήθεια σε βουλευτικές εκλογές υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από τους υποψηφίους, όσο και από τις ίδιες τις συνιστώσες, που ήθελαν να δηλώσουν «παρών» στη σταυροδοσία.
Η ΑΚΟΑ κατάφερε να έχει δύο στελέχη της στην πρώτη τριάδα, με την Μαρίνα Χορδάκη στην πρώτη θέση και τον Γιάννη Αντωνιάδη στην τρίτη.

Το γεγονός μάλιστα ότι δεν κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα το μέλος της ΚΠΕ ΣΥΝ Κώστας Πουλάκης (2ος) αλλά και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι του ΣΥΝ στο ψηφοδέλτιο Γιάννα Βεδουρά, Κατερίνα Παπανάτσιου και Σταύρος Κατσούρας κατετάγησαν στην τέταρτη, πέμπτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, επιβεβαιώνει ότι ακόμη δεν έχουν «αμβλυνθεί» οι αντιθέσεις μεταξύ των συνιστωσών με φόντο το πρόσφατο παρελθόν.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template