Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Ο Αλ. Τσίπρας νέος πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Οι 13 νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν την ομόφωνη εισήγηση της Γραμματείας, που ήθελε τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετείται επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε επόμενη συνεδρίαση θα οριστούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της παράταξης.

Μετά από το τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ, η οποία διήρκησε για λιγότερο από μία ώρα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ που συνδυάζει την ανανέωση με την εμπειρία. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «η βασική αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση» στη νέα Βουλή και σημείωσε ότι κανείς δεν θα είναι απέναντι από τη νέα κυβέρνηση εάν αυτή προσπαθήσει να αποδομήσει το κομματικό κράτος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με τις οποίες, όπως είπε, ζητείται ουσιαστικά η συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών και η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Δεν ακούσαμε τίποτα για όλα αυτά από το νέο υπουργικό συμβούλιο, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από το αν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την «κοινωνική λαίλαπα», ή τουλάχιστον να δημιουργήσει «μια ασπίδα προστασίας» απέναντι στην κρίση. Ο ίδιος υπερασπίστηκε την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης «με την κοινωνία όρθια».

Νωρίτερα σήμερα, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν «ιδιαίτερα θετικό» για την παράταξη και την ενωτική προοπτική της. Η Γραμματεία έκανε λόγο για «συντριβή της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής» της ΝΔ και για μη πειστικό πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο ΛΑΟΣ αποτελεί επικίνδυνη δύναμη της «ακραίας, λαϊκιστικής δεξιάς». Για τους Οικολόγους Πράσινους σημειώνεται ότι «παρότι έμειναν εκτός Βουλής, είχαν μια αξιοσημείωτη εκλογική απήχηση». «Παραμένει για μας ανοικτό το ζήτημα της Ριζοσπαστικής Οικολογίας», προστίθεται.
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template