Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Οριακή η λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου από τις ελλείψεις σε προσωπικό


Δύσκολες ημέρες περνούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, βλέποντας καθημερινά την απαξίωση του συστήματος υγείας. Μόνο στο Βόλο εργάζονται 101 γιατροί, τη στιγμή που οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 154, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις των 2.000 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είχε προκηρυχθεί.

Τεράστιο ζήτημα με τις ελλείψεις ιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας και της κενής πλέον θέσης ενδοκρινολόγου.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο νέος της Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος επισημαίνουν σχετικά με το θέμα πως από το νέο οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται δύο θέσεις ειδικότητας ενδοκρινολογίας.
Μέχρι πρότινος και τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούσε μία μόνο γιατρός, ενώ τώρα είναι κενές και οι δύο θέσεις, με αποτέλεσμα 4.000 ασθενείς να βρίσκονται χωρίς γιατρό.
Παράλληλα ο οργανισμός προβλέπει 154 θέσεις ιατρών, ενώ στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν μόλις 101, ενώ δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία για την πρόσληψη των 2.000 θέσεων που είχαν προκηρυχθεί.
Όμως οι ελλείψεις, σύμφωνα με τον κ. Μοσχοτζόπουλο παρατηρούνται και στο νοσηλευτικό και στο παραϊατρικό προσωπικό, ενώ δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη η παλαιά πτέρυγα και δεν λειτουργούν οι δομές που είχε σχεδιαστεί να λειτουργήσουν στον χώρο.
Μιλώντας ο κ. Μοσχοτζόπουλος για την έλλειψη ενδοκρινολόγου στο Νοσοκομείο του Βόλου, υπογράμμισε πως «είναι επώδυνο για έναν ασθενή να αλλάζει γιατρό ή να μη βρίσκει γιατρό στο Νοσοκομείο. Η ενδοκρινολόγος που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο, η κ. Κάσση, εξυπηρετούσε καθημερινά 45-50 ασθενείς, ενώ στο μητρώο της είχε 4.000 ασθενείς. Τώρα ποιος θα έρθει στη θέση της να κάνει αυτή τη δουλειά, τη στιγμή που υπάρχει πλήρης απαξίωση στα Νοσοκομεία;»
Αναφερόμενος στο γενικό πρόβλημα των γιατρών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών επεσήμανε πως το Νοσοκομείο Βόλου νοσεί σοβαρά και λειτουργεί στα όρια, με άμεσο κίνδυνο να μην μπορεί στο εγγύς μέλλον να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Μαγνησίας.
«Παρά λοιπόν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η αποδυνάμωσή του από το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τα προβλήματα στην υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή καθιστούν πλέον πολύ δύσκολη τη σωστή, πλήρη και σοβαρή προσφορά ιατρικής περίθαλψης στους πολίτες του Ν. Μαγνησίας», κατέληξε ο κ. Μοσχοτζόπουλος.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template