Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Ανοίγει τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου


Με το «Νοσφεράτου Διδόντικους-Third bloody year» ανοίγει σήμερα τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου στο Βόλου στην Παλιά Ηλεκτρική και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου. 
Το διοργανώνουν ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός του Δήμου Βόλου και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Santikleri». 
Το φετινό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει ανάμεσα σε ενδιαφέρουσες και ευφάνταστες παραστάσεις μουσικού θεάτρου, σωματικού θεάτρου, κουκλοθέατρου (για ενήλικες), χοροθεάτρου και θεάτρου με μάσκες. 
Για όσους, πάλι, θέλουν να εξερευνήσουν μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, τότε δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν την παράσταση «bar theatre» που θα δοθεί στο μπαρ «Μανιτού», στην Παλιά Πόλη. «Είναι μια ευκαιρία για τον Βολιώτη να έλθει κοντά σε θεατρικές παραστάσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να δει νέες προτάσεις με πρωτότυπα έργα και μέσα» επισήμανε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλος. 
Για παραστάσεις με προωθημένη αισθητική αντίληψη έκανε λόγο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σπ. Μαβίδης. 
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της «Santikleri» Μαρία Αντάρα ανέφερε ότι το 1ο Φεστιβάλ έγινε στη Λάρισα και στόχο έχει να παρουσιαστούν στην Περιφέρεια παραστάσεις και σχήματα που συνήθως δρουν στο κέντρο. 
Στόχος μας είναι το πειραματικό θέατρο ν’ αποκτήσει το δικό του κοινό στην επαρχία, εκπαιδεύοντας σιγά-σιγά το κοινό.
Το Νοσφεράτου Διδόντικους που ανεβαίνει σήμερα από την ομάδα «ΕΧ ΑΝΙΜΟ» πρόκειται για μια κωμωδία, της γνωστής ιστορίας του δράκουλα, που αναπαρίσταται με τα σώματα των ηθοποιών. Αύριο Σάββατο τη σκυτάλη παίρνει μία παράσταση κουκλοθεάτρου για ενήλικες, το Solo με την κομπανία του Walter Broggini. Πραγματεύεται δε το θέμα του θανάτου.
Μεθαύριο Κυριακή ανεβαίνει το «Didi’s son» ένα παραμύθι με τους Dirty Granny Tales, όπου με ζωντανή μουσική, κουκλοθέατρο και προβολές animation πλάθουν τις εικόνες του παραμυθιού.
Τη Δευτέρα επαναλαμβάνεται το Solo και ανεβαίνει και μία παράσταση «bar theater» στο μπαρ «Μανιτού» στα Παλιά ενώ την Τρίτη η εταιρεία Θεάτρου «Χώρος», μέσα από μάσκες, μουσική και μιμητική παρουσιάζει το έργο «Απόκοπος».
Τέλος μεταφεστιβαλικά η ίδια εταιρεία θα παρουσιάσει και το έργο «Γκόλφω» που ανέβηκε πέρυσι στη Λάρισα με μεγάλη επιτυχία.
Το εισιτήριο διαμορφώνεται στα 10 ευρώ και το εισιτήριο για φοιτητές 7 ευρώ.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template