Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Αλ. Τσίπρας: Σημαντική νίκη δεδομένων των συνθηκών


Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το εκλογικό αποτέλεσμα που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα που χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΝ "μικρή, αλλά, δεδομένων των συνθηκών, σημαντική νίκη". Το 4,5% και η εκλογή 12 βουλευτών αποτελεί σημαντική επιτυχία, καθώς μόλις πριν ένα μήνα το σχήμα βρισκόταν στη χειρότερή του φάση και κυριαρχούσαν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις.
Το υπογράμμισε και ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση που έκανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και, αφού ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε με νόημα ότι "ο απλός κόσμος της αριστεράς δικαιούται από σήμερα να έχει έναν πιο βαρύνοντα ρόλο στις εξελίξεις και στην πορεία μας από αύριο". Διακήρυξε ως στόχο την καταξίωση του ΣΥΡΙΖΑ και στην επόμενη Βουλή ως "δύναμη ισχυρής, αριστερής, προγραμματικής αντιπολίτευσης", ενώ τόνισε πως το κρίσιμο για την κοινωνία δεν είναι η αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά η αλλαγή της πολιτικής που κυβερνά τον τόπο.
Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε την βαριά ήττα της κυβέρνησης στα σοβαρά κοινωνικά αδιέξοδα που προκάλεσε η δεξιά πολιτική της, υπογραμμίζοντας ότι "όχι μόνο προβλέψαμε αυτή τη βαριά ήττα, αλλά έχουμε και σημαντικό μερίδιο στην πραγματοποίησή της, μέσα από την αποτελεσματική και ισχυρή αντιπολίτευση που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα".
Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:
"Η ξεχασμένη κοινωνία έστειλε σήμερα το δικό της μήνυμα, αποδοκίμασε και αμφισβήτησε μια πολιτική που την οδηγεί συστηματικά στο περιθώριο. Η Ν.Δ. υπέστη μια βαριά ήττα εξαιτίας των σοβαρών κοινωνικών αδιεξόδων που προκάλεσε η πολιτική της. Πρόκειται για μια ήττα της δεξιάς πολιτικής, για μια ήττα της πολιτικής που προκάλεσε περισσότερη φτώχεια, μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Όχι μόνο προβλέψαμε αυτή τη βαριά ήττα, αλλά έχουμε και σημαντικό μερίδιο στην πραγματοποίησή της, μέσα από την αποτελεσματική και ισχυρή αντιπολίτευση που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ν' αλλάξει η πολιτική που μας κυβερνά

Σήμερα η κυβέρνηση αλλάζει. Το σημαντικό, όμως, για την κοινωνία δεν είναι το αν αλλάζει η κυβέρνηση. Είναι το αν θα αλλάξει και η πολιτική που μας κυβερνά. Και στην κατεύθυνση αυτή, θα δώσουμε τις επόμενες μάχες στη Βουλή, στους κοινωνικούς αγώνες και στο πεδίο των ιδεών.
Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για εμάς μια μικρή, αλλά, δεδομένων των συνθηκών, σημαντική νίκη. Ξεκινήσαμε αυτή τη μάχη μέσα από μεγάλες δυσκολίες. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε σοβαρά προβλήματα. Ζητήσαμε από τους πολίτες το όνειρο εισόδου στη νέα Βουλή και τη δική τους ψήφο. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τελικά ήταν πολλοί περισσότεροι από όσους αρχικά είχαμε υπολογίσει όλοι όσοι και όσες μας έδωσαν την επιπλέον δική τους ψήφο, ψήφο συνείδησης, ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη Βουλή με ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία. Και αυτό το χρωστάμε αποκλειστικά στον κόσμο της αριστεράς, σε όλους όσοι μας στήριξαν και μας έδωσαν δύναμη, ακόμα και αν σε προηγούμενες περιόδους τους πληγώναμε με τη συμπεριφορά μας. Η εμπιστοσύνη των αριστερών ανθρώπων μας κάνει πιο δυνατούς. Αλλά και μας δεσμεύει με την ευθύνη να είμαστε πιο ώριμοι και αποτελεσματικοί, σε μια στιγμή που το ζητούμενο είναι η υπεράσπιση της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
Ο απλός κόσμος της αριστεράς δικαιούται από σήμερα να έχει έναν πιο βαρύνοντα ρόλο στις εξελίξεις και στην πορεία μας από αύριο.
Ο στόχος μας και στην επόμενη Βουλή θα είναι να καταξιωθούμε στη συνείδηση των πολιτών ως δύναμη ισχυρής, αριστερής, προγραμματικής αντιπολίτευσης.
Οι ημέρες που έρχονται δεν θα είναι εύκολες μέρες, θα είναι δύσκολες μέρες. Η δική μας πολιτική στάση θα είναι σταθερή και αταλάντευτη. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι μια μάχη ενάντια στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, μια μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος. Είναι μια διαρκής μάχη στο πλευρό της ξεχασμένης κοινωνίας, στο πλευρό των πιο αδύναμων, αλλά και των νέων ανθρώπων, που διεκδικούν το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα μέλλον με αξιοπρέπεια. Θα μας επιτρέψετε μόνο για σήμερα να χαρούμε. Από αύριο αρχίζει για εμάς σκληρή δουλειά για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους".
Από την Αυγή

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template