Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Αλέκα Παπαρήγα: Αλλαξε ο καπετάνιος, όχι η ρότα


Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε χτες βράδυ την ακόλουθη δήλωση:
«Το εκλογικό αποτέλεσμα έτσι όπως καταγράφεται στην πορεία της ροής των αποτελεσμάτων, το οποίο βεβαίως σηματοδοτείται από τη βαριά ήττα της ΝΔ και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη γνώμη μας δεν καταγράφει στις κάλπες τις όποιες θετικές διεργασίες συνείδησης πραγματοποιήθηκαν μέσα στο λαό, όλα αυτά τα χρόνια, στα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ και σε συνδυασμό, αν θέλετε, με την εμπειρία που προήλθε από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Κατά τη γνώμη μας, θα επιβεβαιωθεί πολύ γρήγορα αυτό που εμείς είπαμε στο λαό ότι έρχεται θύελλα, έρχονται αντιλαϊκά μέτρα και το ΚΚΕ δηλώνει πανέτοιμο να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες και ευθύνες για να δημιουργηθεί ένα ενωτικό ρεύμα μέσα στο λαό, το ενιαίο μέτωπο εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ένα ενωτικό ρεύμα που θα συμπεριλάβει και εκείνους τους εργατοϋπαλλήλους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ψήφισαν τη ΝΔ και αυτά που έδωσαν τη νίκη στο ΠΑΣΟΚ.
Το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ είναι οπωσδήποτε αναντίστοιχο με την επιρροή την οποία έχει μέσα στο λαό και είναι διαπιστωμένη, αλλά και με το ρόλο του και τη στάση του στην ανάπτυξη των αγώνων. Επιβεβαιώνεται ότι η λαϊκή αγανάκτηση και δυσαρέσκεια ακόμα και οι θετικές διεργασίες στη λαϊκή συνείδηση δεν μπορούν να φτάσουν ολοκληρωμένα και να εκφραστούν δυναμικά στην κάλπη, όσο το εργατικό κίνημα, το γενικότερο λαϊκό κίνημα, δεν έχει περάσει σε φάση ανασύνταξης και αντεπίθεσης και βεβαίως γι' αυτό είναι σοβαρές οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών στα πρωτοβάθμια όργανα και στη μεγάλη πλειοψηφία των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων.

Αλλαξε ο καπετάνιος, όχι η ρότα
Θεωρούμε ότι έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, αυτό οπωσδήποτε είναι ένα στοιχείο, αλλά δεν έχουμε αλλαγή πολιτικής. Εχουμε αλλαγή του καπετάνιου, η ρότα θα συνεχιστεί στην ίδια πορεία. Το ΚΚΕ, όπως υπογράμμισε και στην προεκλογική περίοδο, θα επιδιώξει μέσα στο λαό να καταργηθούν οι διαχωριστικές γραμμές που διαχωρίζουν τους εργατοϋπάλληλους, την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα και θα δουλέψει για να ενισχυθεί και να έρθει στην επιφάνεια η πραγματική διαχωριστική γραμμή που είναι: Με τα μονοπώλια ή με το λαό, με την πλουτοκρατία ή με το λαό.
Αυτό είναι εντελώς απαραίτητο, γιατί βρισκόμαστε σε συνθήκες κρίσης. Οι συνέπειες της κρίσης είναι ακόμα μπροστά μας, δεν έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ταυτόχρονα έχουμε ένα σχέδιο ευρωπαϊκό - και νεοδημοκρατικό και πασοκικό - ανάκαμψης της οικονομίας, που σημαίνει ότι θα δρομολογηθούν μέτρα για πιο σκληρή ταξική εκμετάλλευση και ανάμεσα στα πρώτα που θα έρθουν είναι το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Πολύ περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ο λαός να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του. Στην κάλπη αυτή τη δύναμη δεν την έδειξε και θα αποδειχθεί περίτρανα ότι το ζήτημα δεν είναι αν υπάρχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά πάνω απ' όλα αν ο λαός είναι έτοιμος να αποκρούσει την επιθετικότητά της που θα αναπτυχθεί σε όλη τη γραμμή τα επόμενα χρόνια.

Βγαίνουμε πιο δυνατοί
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους, τους οπαδούς, εκείνους που για πρώτη φορά μας ψήφισαν, και υπάρχουν τέτοιοι, που έφτασαν μέχρι την κάλπη παρά τα εκβιαστικά διλήμματα. Θα επικοινωνήσουμε και με εκείνους που είχαν αποφασίσει να μας ψηφίσουν και την τελευταία στιγμή, κάτω από το επιχείρημα να έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό το τόσο απαραίτητο και θαρραλέο βήμα.
Το ΚΚΕ βγαίνει πιο δυναμωμένο από αυτήν τη μάχη και μαζί με την ΚΝΕ θα δείξει ακόμα μεγαλύτερη απαιτητικότητα από τον εαυτό του, ούτως ώστε να ανταποκριθεί σε αυτό που ο λαός είμαστε βέβαιοι ότι περιμένει από αυτό: Να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για συσπείρωση, ενότητα στην πάλη, για ματαίωση των χειρότερων που έρχονται, για διεκδίκηση όσο γίνεται κάποιων λύσεων που ανακουφίζουν το λαό».
Από τον Ριζοσπάστη

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template