Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Αντιδράσεις για τα κολέγια από τους φοιτητές


Την πρώτη τους διαμαρτυρία θα κάνουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την ερχόμενη Παρασκευή, αυτή τη φορά για την αδειοδότηση και λειτουργία των Κολλεγίων.
Μία ημέρα πριν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής θα αποκλείσουν την πρυτανεία, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τα Κολλέγια, όσο και για το ζήτημα των εργολαβιών.
Οι φοιτητές αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις τμημάτων, όπου μεταξύ των θεμάτων προς συζήτηση τίθεται και το ζήτημα των Κολλεγίων που «καίει» όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν συνεδριάσει όλα τα τμήματα και θα έχουν αποφασίσει τις κινήσεις τους, ωστόσο σύμφωνα με τους φοιτητές της Πανσπουδαστικής την ερχόμενη Παρασκευή θα κατέβουν στους δρόμους της πόλης να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που δημιουργείται.
Το κυριότερο που θίγεται από την ίδρυση των Κολλεγίων είναι σύμφωνα με τους φοιτητές τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, μιας και τα οι απόφοιτοι των Κολλεγίων με λιγότερα χρόνια σπουδών και με χαμηλότερο επίπεδο γνώσεων θα μπορούν να έχουν ίσα δικαιώματα στην αγορά εργασίας.
Πάντως οι φοιτητές λένε ότι δεν θα δοθεί καμία περίοδος χάριτος στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνουν ότι θα κριθεί σε πανελλαδικό επίπεδο το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να επεκταθούν σε όλα τα ΑΕΙ.
Μία ημέρα νωρίτερα από την κινητοποίηση, δηλαδή την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Πρυτανείας, ενώ θα κρατήσουν κλειστή τη σχολή τους για μία ημέρα.
Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την ύπαρξη των εργολαβιών στη σίτιση, στη φύλαξη και στην καθαριότητα του ιδρύματος, ζητώντας την απομάκρυνση των εργολάβων απ’ όλες τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου.
Οι φοιτητές ζητούν να απομακρυνθούν όλοι οι εργολάβοι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να δημιουργηθεί ένας δημόσιος φορέας που θα αναλάβει τη φοιτητική μέριμνα κάτω από έναν συνεχή φοιτητικό και εργατικό έλεγχο.
Πάντως οι φοιτητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν δυναμικότερες μορφές κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, πορείες ακόμα και με καταλήψεις τμημάτων, κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template