Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

''Καμπάνες'' για νόθευσης εκλογής

Ενοχους χωρίς ελαφρυντικά έκρινε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο εκλογικούς αντιπροσώπους της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που καταδικάστηκαν χθες σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων επειδή «σταύρωσαν» υποψήφιους βουλευτές τον κομμάτων τους, κατά την προχθεσινή καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. πρόσθεσε επιπλέον σταυρούς δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων Αδάμ Ρεγκούζα, Σάββα Αναστασιάδη και Γιώργου Σαλαγκούδη, ενώ η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προτίμησε τον Χάρη Τσιόκα. Η νοθεία διαπιστώθηκε σε 21-22 ψηφοδέλτια. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν με την κατηγορία της «νόθευσης εκλογής» (άρθρο 113 της Εκλογικής Νομοθεσίας).
Στην απολογία του, ο 40χρονος λογιστής αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι «πήρα ασυνείδητα τα ψηφοδέλτια και τα ξεφύλλιζα για να δω ποιος έχει σταυρούς. Δεν κρατούσα στιλό. Μπορεί να έγινε κάποιο λάθος, δεν αντιλήφθηκα να μπήκαν επιπλέον σταυροί», ενώ η 50χρονη νοικοκυρά ανέφερε ότι: «Ηξερα ότι βάζουν δύο σταυρούς και όπου έβρισκα ψηφοδέλτιο με ένα σταυρό συμπλήρωνα και τον δεύτερο για να μην πάει χαμένος».
Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν τέσσερα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, στο 440ό εκλογικό τμήμα του χωριού Ανατολικό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανέφεραν ότι μετά τη διαλογή, την καταμέτρηση και τη μονογράφηση των ψηφοδελτίων άκουσαν τη δικαστική αντιπρόσωπο να φωνάζει «αφήστε κάτω τα στιλό». Ακόμη σημείωσαν ότι οι δύο αντιπρόσωποι «ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι συνεννοήθηκαν μεταξύ τους». Η γραμματέας του τμήματος κατέθεσε ότι «αντιλήφθηκα περίεργες κινήσεις».
Στη... βλακεία απέδωσε την πράξη των δύο συγχωριανών του ο αντιδήμαρχος που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης συμπληρώνοντας ότι «δεν είχαν λόγο να το κάνουν». Την ενοχή τους ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας λέγοντας ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι δύο μεγάλα κόμματα έχουν ευηθείς αντιπροσώπους».
Και στον Πειραιά
Νόθευε εκλογικό υλικό με πλαστογραφημένες υπογραφές του δικαστικού αντιπροσώπου του εκλογικού τμήματος 377 των Καμινίων ο 21χρονος νεαρός που ως εκλογικός αντιπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ παρίστατο στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τον γιο του νεοεκλεγέντος βουλευτή Δημήτρη Καρύδη.
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το σχετικό Δελτίο Τύπου, τον γιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε επώνυμα, αργά προχθές το βράδυ, ο δικαστικός αντιπρόσωπος του εκλογικού τμήματος όταν αντιληφθηκε ότι κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης ο νεαρός «εισήγαγε στον σωρό των καταμετρημένων ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ δύο (2) ψηφοδέλτια, τα οποία έφεραν πλαστή υπογραφή δική του, καθώς και σχετικές επισημειώσεις, σχετικά με τον αριθμό των σταυρών».
Πάντα σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός δράστης που κατηγορείται για πλαστογραφία και νόθευση εκλογικού αποτελέσματος αναζητείται για να συλληφθεί και να οδηγηθεί με την ήδη σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πειραιά. *

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template