Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Στις 7 Νοεμβρίου, το Συνέδριο της Ν.Δ.


Στις 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ για την εκλογή νέου αρχηγού.
Το συνέδριο θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα και θα έχει μοναδικό θέμα την εκλογή αρχηγού. Η σύνθεση θα είναι ίδια με αυτή του συνεδρίου του 2007 με τη διαφορά ότι θα συμμετέχουν οι πολιτευτές του 2009.
Από το πρωί χθες ο Κώστας Καραμανλής είχε συνεχείς επαφές με στελέχη του κόμματος με θέμα τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή πρότεινε η εκλογή νέου αρχηγού να γίνει από συνέδριο, τα μέλη του οποίου θα αναδειχθούν από την κομματική βάση της ΝΔ.
Δηλαδή, το συνέδριο να μην έχει την ίδια σύνθεση με εκείνο του 2007. Ωστόσο, η απάντηση που πήρε είναι πως μια τέτοια διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.
Χθες, πάντως, απεστάλησαν προς τα μέλη της ΚΕ της ΝΔ οι επιστολές με την απόφαση του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή για σύγκληση του έκτακτου συνεδρίου στις 7 Νοεμβρίου.
Ανοιχτό είναι ακόμα το ενδεχόμενο ποιος θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής του συνεδρίου.
Δήλωση για το θέμα έκανε έξω από την Ρηγίλλης ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος πρότεινε για τη θέση τον πρώην υπουργό Γιάννη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας ότι το δικαιούται, με βάση την ιστορία του αλλά και την ουδέτερη στάση του.
Χθες, επίσης, συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή είχε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, για τον οποίο υπάρχουν εισηγήσεις να αναλάβει την προεδρία του Συνεδρίου.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ρωτήθηκε για το θέμα του συνεδρίου κατά την παράδοση του υπουργείου στη νέα πολιτική ηγεσία.
«Η ερώτηση είναι επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς είναι ζήτημα δημοκρατίας η συμμετοχή. Πρέπει να στηθούν κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ να αναδείξουν τον αρχηγό του κόμματος».
Σε ερώτηση που αφορούσε το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ απάντησε λέγοντας «αυτά στην ώρα τους».
Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο τέως υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. "Να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι σε λίγο καιρό η ΝΔ θα αποδείξει ότι έχει και δύναμη και ιδέες και πρόσωπα", είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος, απάντησε ότι «δεν είναι ώρα για αυτά», ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν πρέπει να γίνει εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση, είπε ότι "είτε εκλεγεί από συνέδριο είτε από τη βάση, αυτό δεν παίζει ρόλο".
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template