Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Παραχώρηση 70 στρεμμάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Ολοκληρώθηκε χθες η παραχώρηση 70 ακόμη στρεμμάτων από τον Δήμο Λαρισαίων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Επιστημών Υγείας, υπό τον όρο να χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση του καινούργιου κτιρίου διοίκησης και του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Χθες, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης υπέγραψε τη σχετική πράξη, την οποία αποδέχτηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής πνευμονολογίας κ. Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος. 
"Η παραχώρηση των 70 στρεμμάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανέγερση κτιρίου διοίκησης και του κτιρίου Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας πάρθηκε έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων. 
Η απόφαση αυτή θα βοηθήσει καθοριστικά στην ολοκλήρωση του οράματος της δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωση της δημιουργίας της λεγόμενης «ΒΙΟΠΟΛΙΣ» στην περιοχή του Μεζούρλου, μιας ξεχωριστής εκπαιδευτικής κοινότητας η οποία θα περιλαμβάνει το Πανεπιστημιακό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, το καινούργιο κτίριο της Ιατρικής Σχολής, το ΚΕΤΕΑΘ και φυσικά χώρους διοίκησης και το κτίριο της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. 
Αυτό θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της ιατρικής επιστήμης και θα προσελκύσει φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές του χώρου με θετικές επιπτώσεις για όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα της Λάρισας. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που συνέβαλαν αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αυτή" δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template