Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Μέλι - «μαϊμού» με μαζικές πωλήσεις στο Βόλο


«Πλημμύρισαν» το Βόλο με μέλι - «μαϊμού» εννιά μικροπωλητές, από τον Παλαμά Καρδίτσας, που ξεχύθηκαν σε διαφορετικά σημεία της πόλης, αλλά - όπως εκτιμούν μελισσοκόμοι ή άνθρωποι που γνωρίζουν από μέλι - πωλούσαν κάτι που έμοιαζε με μέλι!

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εμπορίου, στην υπηρεσία έγιναν δύο καταγγελίες για πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι σε διαφορετικά σημεία της πόλης του Βόλου, πωλούσαν προϊόν το οποίο έμοιαζε με μέλι, αλλά δεν ήταν, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με το μέλι, όντας μέλη μελισσοκομικών συλλόγων και μελισσοκόμοι οι ίδιοι.

Όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που διενεργήθηκε την ίδια ημέρα μπροστά στο πάρκινγκ του Ε.Ο.Τ. στο Βόλο, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Εμπορίου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, τους συγκεκριμένους αυτούς πωλητές, καθώς και άλλους, μετέφερε στο Βόλο έμπορος από τον Παλαμά Καρδίτσας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν εννέα άτομα, μαζί με τον έμπορο.

Ο έμπορος είχε εφοδιάσει τους οκτώ αυτούς πωλητές, όλους κατοίκους της περιοχής Παλαμά Καρδίτσας, με το προϊόν που δειγματίσθηκε, καθώς και με άλλα προϊόντα και τους είχε αφήσει σε διαφορετικά σημεία της πόλης του Βόλου, προκειμένου να τα πωλήσουν πλανοδίως για λογαριασμό του.

Κατά την ώρα του ελέγχου, ο έμπορος πέρασε μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου για να παραλάβει τους τρεις από τους πωλητές, οι οποίοι τον περίμεναν στο σημείο, προκειμένου να επιστρέψουν στις οικίες τους.

Οι υπόλοιποι πέντε πωλητές ήταν ήδη εντός του οχήματος του εμπόρου. Από το δήθεν μέλι ελήφθησαν δείγματα, που απεστάλησαν στη Χημική Υπηρεσία για εξέταση και τα αποτελέσματα αναμένονται και σε βάρος των πλανόδιων πωλητών αλλά και του εμπόρου θα επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα, με αποφάσεις του Νομάρχη Μαγνησίας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template