Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Ορκίστηκε πρωθυπουργός και ανέλαβε καθήκοντα ο Γιώργος Παπανδρέου


Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Μετά την ορκωμοσία, ο Γ.Παπανδρέου μετέβη πεζή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Κ.Καραμανλής για την τελετή της παράδοσης - παραλαβής των καθηκόντων στην ηγεσία της χώρας.

Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία και ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος μεταξύ τους. Ο Κ.Καραμανλής συνεχάρη τον Γ.Παπανδρέου και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Γ.Παπανδρέου ρώτησε τον Κ.Καραμανλή για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του Αλίκης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο τέως πρωθυπουργός απάντησε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ο Γ.Παπανδρέου ευχήθηκε να ξεπεραστεί το πρόβλημα υγείας.

Της τελετής στο Μέγαρο Μαξίμου προηγήθηκε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Μετά το πέρας της τελετής, ο νέος πρωθυπουργός είχε διάλογο αρκετών λεπτών τόσο με τον Κ.Παπούλια, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο Γ.Παπανδρέου μαζί με τους στενούς συνεργάτες του περπάτησαν από το Προεδρικό Μέγαρο έως το Μέγαρο Μαξίμου. Στην Ηρώδου Αττικού βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολίτες που σταμάτησαν τον νέο πρωθυπουργό για να τον συγχαρούν.

Μπαίνοντας στο προαύλιο χώρο του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γ.Παπανδρέου χαιρέτισε το προσωπικό και εν συνεχεία εισήλθε στο κτίριο. Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου τον νέο πρωθυπουργό ανέμενε ο απερχόμενος Κώστας Καραμανλής.

Η πραγματοποίηση της τελετής ορκωμοσίας του σήμερα, ήταν αίτημα του ίδιου του Γ.Παπανδρέου, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς επιθυμούσε να υπογραφούν τα Προεδρικά Διατάγματα για να υλοποιηθεί άμεσα η αλλαγή στη δομή της κυβέρνησης με συγχωνεύσεις υπουργείων.

Τις επόμενες ώρες ολοκληρώνονται οι διεργασίες για τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται περίπου στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τετάρτη.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template