Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Ζήτησαν δωρεάν παιδεία και έκλεισαν το δρόμο οι μαθητές του 5ου Λυκείου Βόλου


Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χθες το πρωί οι μαθητές του 5ου Λυκείου Βόλου, καθώς οι μαθητές της Α’ τάξης κλήθηκαν να πληρώσουν 30 ευρώ για τα βιβλία των Αγγλικών. Γι’ αυτό το λόγο όλοι μαθητές απέκλεισαν για μισή ώρα περίπου την οδό Γιάννη Δήμου μπροστά από το σχολείο τους, ενώ έκαναν αποχή μιας ώρας από τα μαθήματά τους.

Λίγο μετά τις 10.30 χθες το πρωί οι μαθητές του 5ου Λυκείου Βόλου βγήκαν με πανό και φωνάζοντας συνθήματα στον δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τους συμμαθητές τους της Α’ τάξης που φέτος αναγκάστηκαν να πληρώσουν 30 ευρώ για τα βιβλία των Αγγλικών.
«Η ανέχεια δεν θα περάσει άλλο, δεν θα ανεχτούμε να πληρώνουμε λεφτά σε ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, που για να ανταπεξέλθουμε πληρώνουμε φροντιστήρια, δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο κι αντίθετα έχουμε ένα αβέβαιο μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος του 15μελούς Δημήτρης Ρούσας.
Οι μαθητές σχολίαζαν σε πηγαδάκια τα χρήματα που ξοδεύουν οι γονείς τους κάθε μήνα για να μπορέσουν οι ίδιοι να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, ενώ κάλεσαν γονείς, καθηγητές και μαθητές από τα υπόλοιπα λύκεια της πόλης να συντονιστούν και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Σχολιάζοντας την κατάσταση ο μαθητής της Γ’ τάξης Μανώλης Καραγιάννης, επεσήμανε πως ένας μαθητής της τελευταίας τάξης του λυκείου χρειάζεται από 600 μέχρι και 650 ευρώ το μήνα για τα φροντιστήριά του, προκειμένου να προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές.
Οι διαμαρτυρόμενοι μαθητές, αν και έμειναν στο δρόμο μισή ώρα, κατάφεραν να προκαλέσουν τη δυσαρέσκεια των οδηγών, καθώς δεν τους επιτράπηκε να περάσουν το δρόμο.
Τέλος, οι μαθητές με ψήφισμά τους ζητούν να επιστραφούν στους μαθητές τα χρήματα που έδωσαν για τα βιβλία και να καλύψει το κράτος όλα τα έξοδα, να δοθεί το 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία, η οποία πρέπει να είναι στην ουσία δημόσια και δωρεάν, ενώ τέλος διεκδικούν ένα ενιαίο 12χρονο σχολείο που θα καλλιεργεί όλες τις πλευρές της ανθρώπινης προσωπικότητας.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template