Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Διπλή δικαίωση για το ΠΑ.Κ.Ο.Ε.


Στις 18/9/2009  το Τριμελές Εφετείο Αθηνών αθώωσε τον Πρόεδρο και Εκπρόσωπο του ΠΑΚΟΕ κ. Παναγιώτη ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, μετά από μήνυση του Δήμαρχου Ωρωπού  Γ. Γαβριήλ, για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η υπόθεση αναφέρονταν σε δημοσίευμα της μηνιαίας εφημερίδας του ΠΑΚΟΕ ΟΙΚΟΝΕΑ  - με  το ένθετο ΑΝΙΣ-ΩΡΩΠΙΕΣ, με τίτλο ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ.
Το δημοσίευμα ασκούσε κριτική κι έλεγχο για την εγκληματική αδιαφορία και την τάση παραπληροφόρησης ως προς το πρόβλημα του εξασθενούς  χρωμίου στο νερό του Ωρωπού, που αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Το δημοσίευμα, επίσης, διατύπωνε ερωτήματα για την ευρύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση του Ωρωπού και την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δεν έχει ακόμα βιολογικό καθαρισμό, αποχετευτικό σύστημα, άδεια μεταφόρτωσης απορριμμάτων και προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση  της εξάπλωσης του εξασθενούς στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής του Ωρωπού.
ΙΙ
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, με την 4799/2009 απόφαση του έκανε μερικώς δεκτή την αγωγή του  ΠΑΚΟΕ  και του κ. Παναγιώτη Χριστοδουλάκη κατά του εκδότη της ΦΩΝΗΣ του ΩΡΩΠΟΥ κ. Κωβαίου, υποχρεώνοντας τον σε αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκλήθηκε με δημοσιεύματα εναντίον του ΠΑΚΟΕ, για τις πρωτοβουλίες του να προστατευτεί το περιβάλλον, η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Η προσπάθεια να εμποδιστεί το ΠΑΚΟΕ στο έργο του, να αποπροσανατολιστεί το ενδιαφέρον των κατοίκων και να μην αντιμετωπιστούν τα οικολογικά εγκλήματα ως προτεραιότητα ζωής, δεν πέρασε.
Οι κάτοικοι ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται. Η Δικαιοσύνη είναι σε εγρήγορση. Το ΠΑΚΟΕ  συνεχίζει την αγωνιστική προσπάθεια, που επί τριάντα χρόνια αναπτύσσει με συνέπεια. Η τοπική αυτοδιοίκηση του Ωρωπού οφείλει να βρεθεί στο πλευρό όσων αγωνίζονται για καθαρό περιβάλλον και καθαρό νερό και σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, αντί να αντιδικεί μαζί τους.
Η Δημοτική Αρχή του Ωρωπού κρίνεται από τα έργα της.
Τέλειωσαν τα  λόγια.
Ήρθε η ώρα της λογοδοσίας.

Από την Γραμματεία

του   ΠΑΚΟΕ

Από την Περιβαλλοντική πρωτοβουλία Μαγνησίας

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template