Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Ανέλαβε την ευθύνη της βαριάς ήττας και έφυγε......


Ο κ. Κώστας Καραμανλής, με δηλώσεις που έκανε στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοίνωσε ουσιαστικά την παραίτησή του.
Αναλυτικά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους πολίτες που σε μία τόσο δύσκολη και οικονομική και πολιτική συγκυρία μας στήριξαν στις εκλογές αυτές
Η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει τη θύελλα της σοβαρότερης μεταπολεμικής διεθνούς κρίσης.
Ταυτόχρονα ανέλαβα χωρίς δεύτερη σκέψη να παρουσιάσω με απόλυτη ειλικρίνεια τις δύσκολες αποφάσεις και τα όχι ευχάριστα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία
Στο σημείο αυτό, θέλω να συγχαρώ τον κ. Παπανδρέου για τη νίκη του. Άλλωστε όπως κάθε έλληνας έτσι κι εγώ, ευχόμαστε να πετύχει στη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης των οικονομικών συγκυριών γιατί η πρόκληση αυτή όπως έχω πει είναι εθνική υπόθεση.
Ως πρόεδρος της ΝΔ είχα την τιμή να ηγηθώ του εκλογικού αγώνα σε τέσσερις εθνικές εκλογές. Εκατομμύρια πολίτες ήταν μαζί μας με ψυχή, με πίστη στο σκοπό αυτών των αγώνων. Το 2000 αυξήσαμε εντυπωσιακά τα εκλογικά ποσοστά. Το 2004 ξανακερδίσαμε τις εκλογές και αναλάβαμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση. Το 2007 πετύχαμε μια νέα σημαντική εκλογική νίκη.
Στις σημερινές εκλογές έθεσα ο ίδιος όπως απαιτούσαν οι συνθήκες ως μείζον ζήτημα την αντιμετώπιση δύσκολων αποφάσεων χρόνιων αδυναμιών της οικονομίας και την έξοδο από την οικονομική κρίση με τις μικρότερες συνέπειες.
Κατέθεσα για το σκοπό αυτό συγκροτημένο ρεαλιστικό σχέδιο που όπως πίστευα και πιστεύω αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την εξασφάλιση μιας νέας προοπτικής.
Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν ενέκριναν το σχέδιο που κατέθεσα. Η επιλογή τους είναι προφανώς σεβαστή. Άλλωστε αυτοί έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο. Επειδή όμως πιστεύω βαθειά ότι αυτήν την πολιτική χρειάζεται η πατρίδα μας, επειδή η μόνη δύναμη που είχα ήταν η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, ο μόνος υπεύθυνος και τίμιος δρόμος για μένα, είναι ένας. Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος και δρομολογώ τις διαδικασίες για τη νέα εκλογή προέδρου της Ν.Δ. με αυτονόητο ότι δε θα είμαι υποψήφιος. Θα στηρίξω τον αρχηγό που θα αναδειχθεί.
Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το εθνικό συμφέρον.»
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος 

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την εμφάνιση του κ. Καραμανλή στο Ζάππειο.
Όσοι είδαν από τηλεοράσεως τις δηλώσεις του, θα πρόσεξαν ότι κάθησε μόνος μπροστά στα μικρόφωνα και παρά τα νοήματα που έκανε προς τα στελέχη της κυβέρνησής του να καθήσουν δίπλα του, κανείς δεν έκανε την παραμικρή κίνηση!
Αυτή η ήττα δεν ήταν ορφανή, αλλά ο μέχρι χθες "ηγέτης" τους, βρέθηκε απελπιστικά μόνος απέναντί της!!!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template