Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Πεντάχρονη ''πεθαίνει'', μέχρι να ''σταθμιστούν οι πιθανότητες''!


Ένα παιδί πέντε ετών αργοπεθαίνει αβοήθητο, γιατί οι Έλληνες γιατροί ούτε μπορούν να το χειρουργήσουν, ούτε δίνουν γνωμάτευση για να χειρουργηθεί στο εξωτερικό.
Η Λάουρα Λάχα είναι πέντε ετών.
Ο πατέρας της Λιριάν εδώ και 14 χρόνια ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα.
Με σκληρή δουλειά ως οικοδόμος, ο Λιριάν Λάχα ονειρεύεται να αποταμιεύσει ένα ποσό που θα του επιτρέψει να στήσει μία μικρή επιχείρηση στην πατρίδα του, στο Ελμπασάν της Αλβανίας.
Όμως η τύχη μερικές φορές παίζει άσχημα παιγνίδια.
Πριν από 18 μήνες, η μικρή Λάουρα παρουσίασε μία μικρή αστάθεια στο βάδισμα. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία, παρά την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Παίδων.
Η διάγνωση ήταν σοκαριστική για την οικογένεια: Όγκος στον εγκέφαλο.
Η μικρή Λάουρα υπεβλήθη επειγόντως και επί 18 μήνες σε χημειοθεραπεία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο όγκος δεν υποχωρούσε και η μόνη λύση φάνηκε να είναι η χειρουργική.
Όμως οι γιατροί τριών νοσοκομείων, του «Ευαγγελισμού», του «Γεώργιος Γεννηματάς» και του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», δεν αναλαμβάνουν μία τόσο περίπλοκη επέμβαση, κρίνοντας πως «η μάζα δεν είναι χειρουργικά εξαιρέσιμη».
Οι νευροχειρουργοί των δύο νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Γεώργιος Γεννηματάς» γνωμοδοτούν ότι το περιστατικό χρήζει αντιμετώπισης από ειδικό κέντρο του εξωτερικού.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους γιατρούς του πλέον αρμόδιου ιδρύματος, του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Αν και το νοσοκομείο αναγνωρίζει ότι η επέμβαση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αρνείται να δώσει στην οικογένεια Λάχα, την απαραίτητη γνωμάτευση ότι η μικρή πρέπει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό, λέγοντας ότι πρέπει να σταθμιστούν οι πιθανότητες επιτυχίας.(!)
Ο πατέρας της μικρής Λάουρα, Λιριάν Λάχα, κάνει έκκληση προς τους αρμοδίους για να δοθεί μία λύση στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το παιδί του.
Από ASTRA TV

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template