Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τα Κολλέγια


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η απόφαση που λήφθηκε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές από τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο για την αδειοδότηση των κολεγίων.

«Εσπευσμένη» χαρακτήρισε την κίνηση του πρώην υπουργού, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Μιχάλης Ζουμπουλάκης, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα και δεν υπήρχε κανείς λόγος να το «κλείσει» από τη στιγμή που γνώριζε ότι θα φύγει από το υπουργείο Παιδείας».
Δεν απέκλεισε μάλιστα, λόγω αυτής της εξέλιξης, να υπάρξουν και κινητοποιήσεις από την πλευρά των φοιτητών, οι οποίοι είναι αδύνατον να δεχθούν την ισοτιμία των πτυχίων τους με εκείνα των κολεγίων, αναφέροντας πως αυτό είναι που ενοχλεί περισσότερο, καθώς σημαίνει ισοτιμία και ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα.
Όπως επεσήμανε ο αντιπρύτανης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος «έριξε» πολύ τα κριτήρια για την αναγνώριση των κολεγίων, αποδίδοντας παράλληλα το γεγονός αυτό σε «παρεμβάσεις κολεγιαρχών».
Στο σημείο αυτό μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο προηγούμενος Νόμος του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη, προέβλεπε αυστηρότερα κριτήρια και για τον οποίο υπήρξαν επίσης έντονες αντιδράσεις.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πρόσθεσε ο κ. Ζουμπουλάκης, δεν θα αναλάβει από μόνο του κάποια πρωτοβουλία, καθώς ήδη υπάρχουν και τώρα αντιδράσεις από την ΠΟΣΔΕΠ , οι οποίες όπως είπε μας καλύπτουν, αλλά και από τα ΤΕΙ της χώρας, ενώ θεώρησε θετικές και τις αντιδράσεις που εκφράζονται από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Θράκης, που διαθέτουν Νομικές Σχολές, καθώς όπως υποστήριξε αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρά νομικά επιχειρήματα.

Προσδοκίες από τη νέα Υπουργό…
Στο μεταξύ, την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερα προβλήματα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ότι «θα βρεθεί ένας καλύτερος συνομιλητής που θα έχει καλύτερες απόψεις για το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων», εξέφρασε με την ευκαιρία της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης.
Ο κ. Ζουμπουλάκης δεν έκρυψε το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε πρόβλημα συνεννόησης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προώθηση αναγκαίων έργων που αφορούν κυρίως στην κτηριακή υποδομή του Π.Θ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε ο κ. Ζουμπουλάκης, ότι παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν από την πλευρά του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέχρι σήμερα να μην έχουν γίνει οι προκηρύξεις, τη στιγμή που όπως ανέφερε, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται έργα και στο Πανεπιστήμιο Θράκης έχουν υποβληθεί οι φάκελοι των διαγωνισμών.

Για το «Ματσάγγου»
Σε ότι αφορά στην αξιοποίηση του κτηρίου «Ματσάγγου» ο αντιπρύτανης ανέφερε ότι προς το παρόν δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του Π.Θ., έκανε ωστόσο γνωστό, ότι έχει ανατεθεί σε αρχιτέκτονες και μηχανικούς του Πανεπιστημίου να μελετήσουν και να γνωμοδοτήσουν ποιες άλλες χρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν στο κτήριο με την υπάρχουσα κατάσταση.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template