Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Χάκερς «ψάρεψαν» χιλιάδες κωδικούς του Hotmail

Χιλιάδες λογαριασμοί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft, του γνωστού Hotmail, δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο από χάκερς, που κατάφεραν να σπάσουν τους κωδικούς με τη μέθοδο του «ηλεκτρονικού ψαρέματος»
Ήδη η Microsoft,  ανακοίνωσε ότι απέκλεισε την πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, έπειτα και από το σπάσιμο των κωδικών ασφαλείας των χρηστών του hotmail.
"Πληροφορηθήκαμε ότι ορισμένοι κωδικοί πελατών του Windows Live Hotmail υποκλάπηκαν με τη μέθοδο του "ηλεκτρονικού ψαρέματος" (phishing) και δημοσιοποιήθηκαν σε μια ιστοσελίδα" ανέφερε η εταιρεία.
Η μέθοδος του "ηλεκτρονικού ψαρέματος" χρησιμοποιείται από τους χάκερς, οι οποίοι προσπαθούν να παραπλανήσουν του χρήστες του Ίντερνετ ώστε να δώσουν οικειοθελώς προσωπικά στοιχεία τους ή να κατεβάσουν στους υπολογιστές τους κακόβουλα προγράμματα.
Μία από τις τεχνικές είναι η αποστολή, δελεαστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτωn,  που υπόσχονται στους παραλήπτες ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες διασημοτήτων ή και σε νόμιμες ιστοσελίδες.
"Λάβαμε μέτρα για να εμποδίσουμε την πρόσβαση σε όσους λογαριασμούς εκτέθηκαν και για να βοηθήσουμε τους χρήστες να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους", προσθέτει η Microsoft η οποία υποστηρίζει ότι πληροφορήθηκε το πρόβλημα αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η εταιρεία συμβουλεύει τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί πριν ανοίξουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα του οποίου δεν γνωρίζουν την προέλευση, να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους προγράμματα προστασίας από ιούς και να αλλάζουν τους κωδικούς ασφαλείας κάθε τρεις μήνες.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template