Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Για «δημοκρατική αστυνομία» δεσμεύεται ο Χρυσοχοΐδης


«Αστυνομικός, που ακουμπά πολίτη, δεν έχει θέση στην αστυνομία και θα φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες, με πρωτοβουλία δική μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι, όπως ανέφερε, μία «δημοκρατική και εθνική αστυνομία προς τον πολίτη».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στεναχωρημένος και απογοητευμένος με την κατάσταση στην οποία παρέλαβε το υπουργείο, λέγοντας ότι θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα το καθεστώς ανομίας τόσο στη συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους πολίτες, όσο και σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και της χώρας.

Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα λυπημένος με τη διάλυση -για την οποία έκανε λόγο- του Πυροσβεστικού Σώματος και προανήγγειλε αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών των σωμάτων ασφαλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της Υπηρεσίας Δίωξης του Οικονομικού Εγκλήματος και στην καταπολέμηση της εσωτερικής διαφθοράς στην Αστυνομία.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε την κατάργηση του σώματος της Αγροφυλακής.

Σε συνέντευξή του στο Mega, το πρωί της Παρασκευής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρχουν εστίες ανομίας στην πόλη και ότι η ανομία, όπως κι αν εκφράζεται, θα παταχθεί.

Παράλληλα, ο κ. Βούγιας υπογράμμισε πως πλέον θα υπάρχει σαφήνεια εντολών προς την αστυνομία, ώστε να γνωρίζει πως πρέπει να ενεργήσει και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως άλλοτε να καίγεται η Αθήνα και άλλοτε η εφαρμόζεται καταστολή επί δικαίων και αδίκων.

Στο μεταξύ, η αστυνομία προχωρά από χθες το βράδυ σε επιχειρήσεις - «σκούπα» με προσαγωγές, στην περιοχή των Εξαρχείων.
Από TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template