Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009

Διαμαρτυρίες για ελλείψεις εκπαιδευτικών στις Σποράδες


Η έλλειψη εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο αλλά και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αλοννήσου προκαλεί την έντονη αντίδραση των γονιών ενώ αυτή τη στιγμή από τα 18 κενά εκπαιδευτικών στην Α΄/βάθμια Εκπαίδευση, τα εννέα αφορούν στα νησιά των Βορείων Σποράδων. 
Οι σύλλογοι γονέων παιδιών που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο νησί τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στο νησί. 
Μάλιστα οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στην Α’θμια εκπαίδευση κάνουν λόγο για «αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία και σύστημα βολέματος στο σύστημα του υπουργείο Παιδείας για τις μεταθέσεις-αποσπάσεις με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν τα σχολεία ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου». 
Από την πλευρά του ο σύλλογος γονέων για το Γυμνάσιο-Λύκειο τονίζει πως «στο Γυμνάσιο/Λύκειο, από την αρχή της σχολικής χρονιάς λείπουν πέντε καθηγητές, (φιλόλογος, μαθηματικός, οικονομολόγος, πληροφορικός και γυμναστής) και δυστυχώς μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχουν 100 παιδιά στα σχολείο μας, των οποίων το μέλλον εξαρτάται από το σχολικό σύστημα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν είναι επιτρεπτό να υπολειτουργεί ένα σχολείο ένα μήνα μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πώς να συναγωνιστούν τα παιδιά της Αλοννήσου τα παιδιά των άλλων μεγάλων πόλεων στις εξετάσεις: Οι γονείς, που έχουν τη δυνατότητα, αρχίζουν και μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία των πόλεων. Αυτή είναι η λύση; Τα παιδιά των οικογενειών, που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, δεν έχουν το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα παιδιά; Με βάση τα παραπάνω σας ζητάμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, τοποθετώντας πέντε καθηγητές με τις παραπάνω ειδικότητες στο γυμνάσια/λύκειο Αλοννήσου ή να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις οι καθηγητές που λείπουν με απόσπαση σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες, έτσι ώστε το σχολείο μας επιτέλους να λειτουργήσει κανονικά για το σχολικό έτος 2009-2010». 
Τέλος σημειώνεται ότι στο Δημοτικό Γλώσσας Σκοπέλου τα κενά εκπαιδευτικών παραμένουν ενώ οι γονείς δεν αποκλείουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template